Premijer Ukrajine: Govoriću u Savetu bezbednosti o krizi u mojoj zemlji

Izvor: Kurir, 10.Mar.2014, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Ukrajine: Govoriću u Savetu bezbednosti o krizi u mojoj zemlji

Rusija potkopava globalnu bezbednost, a mi ćemo svim silama pokušati da sačuvamo teritorijalni integritet, rekao Jacenjuk novinarima u Kijevu

KIJEV - Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk planira da u četvrtak 13. marta govori u Savetu bezbednosti UN o krizi u njegovoj zemlji, javlja Interfaks.

"U četvrtak ću govoriti na sednici SB UN na kojoj će se razmatrati situacija u Ukrajini", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Jacenjuk danas na konferenciji za novinare u Kijevu.

Jacenjuk je izrazio stav da na sve načine treba mirno rešiti situaciju u Ukrajini i dodao da ta kriza nije zajednički sukob Ukrajine i Rusije. "Politika Rusije zasniva se na potkopavanju globalne bezbednosti", rekao je on.

Takođe je kazao da će Ukrajina svim silama pokušati da sačuva svoj teritorijalni integritet.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Jacenjuk: Rusija podriva temelje globalne sigurnosti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Mar.2014

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk obratiće se Vijeću  sigurnosti UN-a u četvrtak.    Jacenjuk  je novinarima u ponedjeljak rekao kako Rusija i njene snage koje su okupirale poluotok Krim  “podrivaju  temelje globalne sigurnosti i revidiraju ishod Drugog svjetskog rata”. On je ipak ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.