Poslanička pitanja

Izvor: RTS, 02.Feb.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanička pitanja

Sednica Skupštine Srbije počela je postavljanjem poslaničkih pitanja, a poslanike je najviše interesovalo na osnovu kojih kriterijuma će se sprovoditi otpuštanja u policiji, kao su nezakonito trošena sredstva u Vojvodini i zašto se smanjuju subvencije za poljoprivredu.
Da li su na osnovu nalaza državnog revizora za 2014. godinu, prema kome je Vlada Vojvodine nezakonito potrošila 1,8 milijardi dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podnete krivične prijave za nezakonito poslovanje Vlade Vojvodine koju predvodi Bojan Pajtić, pitao je poslanik SNS-a Žarko Mićin na početku druge ovogodišnje sednice parlamenta.

Mićin je pitanje uputio ministru Nebojši Stefanoviću i tvrdi da su tim nalazom utvrđene brojne nezakonitosti, koje pokazuju bahatost vojvođanske vlasti, zbog čega je pozvao građane da na narednim izborima "pošalju Pajtićevu stranku u istoriju".
Dragan Šutanovac (DS) je ministra Stefanovića pitao na osnovu kojih kriterijuma su potpisana rešenja o otkazima u MUP-u Srbije, te kako je moguće da se istovremeno predloženim zakonom o komunalnoj policiji, koji je stigao u skupštinsku proceduru, predviđa zapošljavanje novih 1. 000 komunalnih policajaca u Beogradu.
"Ministar je rekao da u policiji ne mogu da rade oni koji piju kafu sa kriminalcima, a nije objasnio kako se on slika sa kriminalcima u vladi", rekao je Šutanovac, koji je ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković pitao zašto su smanjene subvencije poljoprivredi sa 12. 000 na 4. 000 po hektaru.
Imao je pitanje i za premijera Aleksandra Vučića – zašto je Vlada Srbije dozvolila da se rudnici Resava vode na način da se rudarima ne plaća smenski rad, zbog čega su mnogi od njih tužili državu i dobili je, kao i zbog čega od prošle godine rudari imaju samo jedno osiguranje.
Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović ukazao je Ministarstvu poljoprivrede na problem u vezi sa davanjem premija za prodato mleko malim proizvođači, budući da proizvođači tu premiju mogu dobiti ukoliko na tri meseca predaju 3. 000 mleka.
"To znači da mali proizvođači, a njih je 100.000, moraju dnevno da predaju 30 i više litara mleka", rekao je Jovanović.
Socijaldemokrata Blagoje Bradić pitao je zašto premijer Aleksandar Vučić nije ispoštovao predizborna obećanja o ekonomskom unapređenju juga Srbije i grada Niša i kada će biti izmeštena pruga iz centra tog grada.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici o otpuštanjima u policiji i subvencijama

Izvor: Beta, 02.Feb.2016

Sednica Skupštine Srbije počela je danas postavljanjem poslaničkih pitanja, nakon čega je vodjena rasprava o Predlogu zakona o sportu. Poslanike je najviše interesovalo na osnovu kojih kriterijuma će se sprovoditi otpuštanja u policiji, kao su nezakonito trošena sredstva u Vojvodini i zašto...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.