Читај ми!

Poslanička pitanja

Sednica Skupštine Srbije počela je postavljanjem poslaničkih pitanja, a poslanike je najviše interesovalo na osnovu kojih kriterijuma će se sprovoditi otpuštanja u policiji, kao su nezakonito trošena sredstva u Vojvodini i zašto se smanjuju subvencije za poljoprivredu.

Da li su na osnovu nalaza državnog revizora za 2014. godinu, prema kome je Vlada Vojvodine nezakonito potrošila 1,8 milijardi dinara, podnete krivične prijave za nezakonito poslovanje Vlade Vojvodine koju predvodi Bojan Pajtić, pitao je poslanik SNS-a Žarko Mićin na početku druge ovogodišnje sednice parlamenta.

Mićin je pitanje uputio ministru Nebojši Stefanoviću i tvrdi da su tim nalazom utvrđene brojne nezakonitosti, koje pokazuju bahatost vojvođanske vlasti, zbog čega je pozvao građane da na narednim izborima "pošalju Pajtićevu stranku u istoriju".

Dragan Šutanovac (DS) je ministra Stefanovića pitao na osnovu kojih kriterijuma su potpisana rešenja o otkazima u MUP-u Srbije, te kako je moguće da se istovremeno predloženim zakonom o komunalnoj policiji, koji je stigao u skupštinsku proceduru, predviđa zapošljavanje novih 1. 000 komunalnih policajaca u Beogradu.

"Ministar je rekao da u policiji ne mogu da rade oni koji piju kafu sa kriminalcima, a nije objasnio kako se on slika sa kriminalcima u vladi", rekao je Šutanovac, koji je ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković pitao zašto su smanjene subvencije poljoprivredi sa 12. 000 na 4. 000 po hektaru.

Imao je pitanje i za premijera Aleksandra Vučića – zašto je Vlada Srbije dozvolila da se rudnici Resava vode na način da se rudarima ne plaća smenski rad, zbog čega su mnogi od njih tužili državu i dobili je, kao i zbog čega od prošle godine rudari imaju samo jedno osiguranje.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović ukazao je Ministarstvu poljoprivrede na problem u vezi sa davanjem premija za prodato mleko malim proizvođači, budući da proizvođači tu premiju mogu dobiti ukoliko na tri meseca predaju 3. 000 mleka.

"To znači da mali proizvođači, a njih je 100.000, moraju dnevno da predaju 30 i više litara mleka", rekao je Jovanović.

Socijaldemokrata Blagoje Bradić pitao je zašto premijer Aleksandar Vučić nije ispoštovao predizborna obećanja o ekonomskom unapređenju juga Srbije i grada Niša i kada će biti izmeštena pruga iz centra tog grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије