Počinje treći Eko fest u Studentskom gradu

Izvor: Blic, 02.Dec.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje treći Eko fest u Studentskom gradu

Treći Eko Fest, festival ekološkog filma, u organizaciji Zelena omladine Srbije, počeće danas u podne otvaranjem izložbe u Domu kulture Studentski grad.

Tema ovogodišnjeg festivala je "Kako prehraniti planetu?" i u okviru nje biće analizirani načini proizvodnje hrane danas.

Učesnici će moći da uporede pristup industrijske i organske poljoprivrede, sa ciljem da zaključe koji od ta dva je održiv u budućnosti.

Poseban akcenat biće stavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ulogu genetski modifikovanih organizama u današnjoj poljoprivredi. Na sva pitanja festival će odgovoriti kroz sedam filmova posle kojih sledi diskusija, tri javne tribine, tri izložbe i jedno predavanje.

Na festivalu će učestvovati Zaharije Trnavčević, novinar i predsednik pokreta Bogata Srbija, dr Milan Ševrlić profesora na poljoprivrednom fakultetu, Irena Beret aktivistkinja protiv genetski modifikovanih organizama, Aleksandra Mladenović iz stranke Zeleni Srbije.

Ulaz na Eko fest je besplatan. Detaljniji program možete videti na ovde.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Alternative film/video 2011

Izvor: SEEcult.org, 02.Dec.2011

Međunarodni Festival novog filma i videa, Alternative film/video, predstavlja od 7. do 11. decembra u Domu kulture Studentski grad u Beogradu pedesetak filmova u medjunarodnoj i regionalnoj konkurenciji i pratećem programu, uz goste iz Austrije, BiH, Hrvatske, Mađarske i Francuske. Selekciona komisija,...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.