Počela božićna liturgija u Sabornoj crkvi

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela božićna liturgija u Sabornoj crkvi

U Sabornoj crkvi u Beogradu počela je božićna liturgija koju služi poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej.

Božićnu liturgiju služi poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej  

Liturgiji prisustvuju predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar i predstavnici Islamske zajednice Srbije.

 

Vernici i dalje pristižu, mada u manjem broju nego ranijih godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
 

Patrijarh Irinej u ponedeljak je osveštao badnjak na Svetosavskomplatou, nakon čega je u Hramu Svetog Save održana večernja liturgija uoči Božića.

 

"Badnji dan je naš sveopšti praznik, stari praznik koji smo nasledili od naših praotaca koji su imali svoje simbole i signale, dok još nisu bili hrišćani", rekao je Irinej u obraćanju okupljenima, kojih je bilo oko 500.

 

Patrijarh je istakao da je badnjak "čvrsto drvo koje ima jak žar i jak plamen", čija svetlost treba sve da ispuni ljubavlju prema sebi, bližnjima, ali svim drugim ljudima.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božićna liturgija u Sabornoj crkvi

Izvor: Mondo, 07.Jan.2014

U Sabornoj crkvi u Beogradu danas je povodom Božića održana sveta arhijerejska liturgija koju je služio patrijarh..

Nastavak na Mondo...

Hram pun vernika

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2014

Dan uoči Božića, pravoslavni vernici crkvene opštine u kantonu St. Galen i okolnih kantona okupili su se u velikom broju u pravoslavnom hramu prepodobnog Simona monaha u St. Galenu kako bi prisustvovali liturgiji na Badnji dan, pričestili se i uzeli badnjak...Liturgiju je služio prota Ljubomir...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.