Pastor: Novi Statut do 6. juna

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Novi Statut do 6. juna

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da će Statut AP Vojvodine biti usvojen i proglašen u predviđenom roku, do 6. juna.

On napominje da je stručna radna grupa praktično završila tekst nacrta tog dokumenta.

Zadovoljan sam radom stručne komisije, čije članove su predložile političke partije vojvođanskog parlamenta. Radili su protekla dva vikenda punom parom i u punom sastavu, rekao je Pastor za novosadski "Dnevnik".

Ocenjujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je tako dokazano da članovi Radne grupe za izradu radnog teksta nacrta Statuta “mogu da sarđuju”, Pastor je dodao da su oni posao završili mesec dana pre roka, koji im je dao nadležni odbor pokrajinske skupštine.

Na pitanje o tome da li je u radu Radne grupe učestvovao i predstavnik Demokratske strenke Srbije (DSS) Slobodan Orlović, koji je i predsednik tog stručnog tela, Pastor je rekao da “komisija radi u punom sastavu”.

DSS je pre desetak dana poslala Pastoru pismo u kojem je navedeno da bi trebalo poštovati hijerarhiju pravnih akata, odnosno doneti prvo Zakon o nadležnostima Vojvodine, čije su mnoge odredbe ranije takođe proglašene neustavnim, pa tek onda Statut pokrajine.

Ta stranka je nagovestila da, ukoliko ta hijerarhija pravnih akata ne bude poštovana, njen predstavnik neće učestvovati u radu te stručne komisije.

Zahtev za ocenu ustavnosti Statuta Vojvodine podnela je DSS, a Ustavni sud je, krajem prošle godine, delove tog pravnog akta proglasio neustavnim i dao pokrajini rok od šest meseci da ga uskladi sa Ustavom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor: Novi Statut do 6. juna

Izvor: Akter, 11.Feb.2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da će Statut AP Vojvodine biti usvojen i proglašen u predviđenom roku, do 6. juna

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.