POBEDA DODIKA: Mladen Ivanić dovodi Treći pešadijski puk na DAN SRPSKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA DODIKA: Mladen Ivanić dovodi Treći pešadijski puk na DAN SRPSKE

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine učestvovaće na danu Republike Srpske

 Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić potvrdio je za ATV da će 40 pripadnika Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Banja Luka bend, 9. januara biti na banjalučkom Trgu Krajine.

Upravo toliko vojnika Ivanić zahteva da bude u Počasnoj jedinici na koju ima pravo i koja bi trebalo da ga prati u skladu sa njegovim protokolom, navodi ta televizija.

Toliko vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Oružanih snaga tražio je i predsednik RS na paradi povodom obeležavanja Dana Republike.

ŠOK! Slovenci pozivaju na RASPAD EU, a evo gde i kako bi završila SRBIJA

Svi vojnici nosiće uniforme Oružanih snaga, Ivanić je potvrdio za ATV koja navodi da je on tražio i da imaju naoružanje što će se najverovatnije i desiti, iako o tome danas nije želeo da govori.

NEMA MIRA U MAKEDONIJI: Sumanute UCENE Albanaca za formiranje Vlade

Kako kaže, ne želi ni da daje izjave i podseća da je obećao da će 9. januara u Banjaluku dovesti vojnike Oružanih snaga BiH.

Izjave danas na tu temu nije davala ministarka odbrane Marina Pendeš koja je samo u kratkoj izjavi čestitala Božić pravoslavnim vernicima.

Rešenje Mladena Ivanića koje je otkrio za ATV nagoveštava i saopštenje koje je stiglo iz Ministarstva odbrane i u kojem ne piše decidno ko će, a ko neće doći na Dan Republike.

- Ministarstvo odbrane BiH je u pogledu izvršenja zahteva predsedavajućeg Predsedništva BiH zatražilo da Predsedništvo donese konačnu odluku u kontekstu pisma NATO štaba, prema kojoj bi se angažovanje Oružanih snaga 9. januara smatralo kršenjem odredbi Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma - navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Predsedništvo BiH ne treba da se izjašnjava o zahtevu predsedavajućeg, on na to jednostavno po Ustavu ima pravo. Već sutra u Banjaluku će stići jedan broj vojnika, onih koji čine vojni orkestar, navodi ATV.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATV: Ivanić dovodi u Banjaluku 40 vojnika OS BiH

Izvor: RTS, 07.Jan.2017

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić potvrdio je za televiziju ATV da će 40 pripadnika Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Banja Luka bend, 9. januara biti na banjalučkom Trgu Krajine. . Upravo toliko vojnika...

Nastavak na RTS...

Treći pešadijski puk Oružanih snaga BiH u Banjaluci predao raport Ivaniću

Izvor: Blic, 08.Jan.2017, 11:46

Treći pešadijski puk Oružanih snaga BiH postrojen je danas u Banjaluci gde su počele aktivnosti obeležavanja Dana RS...Pripadnici ovog puka, njih 40, kao i Vojni orkestar Oružanih snaga bili su postrojeni ispred mesta na kojem zvaničnici Republike Srpske polažu vence palim borcima..Nakon što...

Nastavak na Blic...

Proslava Dana RS: Treći pešadijski puk "između dve vatre"

Izvor: N1 televizija, 08.Jan.2017

Hoće li sutra u Banjaluci biti pripadnika Oružanih snaga BiH? Srpska ih želi, Federacija im ne da. U celu priču uključio se i NATO štab s porukom da bi učestvovanje vojnika u proslavi 9. januara značilo kršenje Ustava BiH, ali i Dejtonskog mirovnog sporazuma...Sledi li vojnicima iz puka disciplinski...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.