Oslobođen američki novinar otet u Slavjansku

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen američki novinar otet u Slavjansku

Američki novinar Sajmon Ostrovski kojeg su oteli proruski pobunjenici na istoku Ukrajine izjavio je za AFP da je danas oslobođen.

Ostrovski koji radi za Vajs njuz, rekao je da je dobro, mada su ga tukli nakon što su ga zarobili u ponedeljak na kontrolnom punktu u istočnom ukrajinskom gradu Slavjansku.

Posle dan i po, skinuli su mi povez sa očiju i odvezali mi ruke, nakon čega su se normalno ophodili prema meni, rekao je on.

Predstavnica Organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović upozorila je danas da se nastavljaju napadi na novinare i guši sloboda štampe u istočnoj Ukrajini, posle najnovijih incidenata vezanih za predstavnike medija.

Pročitajte još: Novinar američkog magazina otet u Slavljansku

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Proruski pobunjenici oteli autobus OEBS-a

Izvor: Akter, 25.Apr.2014, 19:14

Naoružani proruski pobunjenici u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine su danas oteli autobus u kojem su se nalazili posmatrači OEBS-a

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.