Moskva: Pretnje razlog za delovanje

Izvor: B92, 08.Mar.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Pretnje razlog za delovanje

Moskva -- Moskva razmatra zamrzavanje američkih vojnih inspekcija u okviru sporazuma za kontrolu naoružanja nakon odluke Vašingtona da obustavi vojnu saradnju sa Rusijom.

Agencije su prenele saopštenje neimenovanog zvaničnika ruskog ministarstva odbrane koji je rekao da Moskva američki potez vidi kao razlog da suspenduje američke inspekcije u Rusiji u skladu sa novim sporazumom o smanjenju nuklearnog naoružanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << START i sporazumom iz Beča iz 2011. izmedju NATO i Rusije o merama za jačanje poverenja, prenele su agencije.

"Neosnovane pretnje prema Rusiji iz Sjedinjenih Država i NATO zbog njene politike u Ukrajini smatraju se neprijateljskim gestom", rekao je neimenovani zvaničnik i dodao da to može biti razlog za delovanje.

SAD i Evropska unija uvele su sankcije Rusiji kao odgovor na odluku te države da pošalje vojnike na Krim, autonomnu oblast u sastavu Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Pretnje razlog za delovanje

Izvor: Akter, 08.Mar.2014

Moskva razmatra zamrzavanje američkih vojnih inspekcija u okviru sporazuma za kontrolu naoružanja nakon odluke Vašingtona da obustavi vojnu saradnju sa Rusijom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.