Memorandum o saradnji carina Srbije i Francuske

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o saradnji carina Srbije i Francuske

Carinske službe Srbije i Francuske potpisale su Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti borbe protiv prevara na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i pariskom "Roasi-Šarl de Gol", saopštila je danas Uprava carina.

Memorandum su potpisali direktor Uprave carina Srbije Predrag Petronijević i direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel.

"Da bi se suzbila međunarodna mreža krijumčara, koji su tehnički sve bolje opremljeni i veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobro povezani, neophodno je da i carinske službe različitih zemalja efikasno sarađuju i međusobno razmenjuju praktična znanja i iskustva", rekao je Petronijević.

"Jačanjem saradnje sa carinskim službama drugih zemalja i resornim međunarodnim organizacijama Uprava carina pomaže punu integraciju Srbije u evropske i svetske institucije i efikasniju saradnju između zemalja", dodao je on.

"Konsolidacija operativnih odnosa sa srpskim carinskim organima je deo strategije za sprečavanje krijumčarenja u kojoj međunarodna saradnja igra glavnu ulogu", istakao je Furnel.

Carinske administracije su se dogovorile o tešnjoj saradnji, koja podrazumeva razmenu informacija o nezakonitoj trgovini, posebno opojnih droga, falsifikovane i druge robe, kao i postupaka u vezi sa uvozom, izvozom i tranzitom, koji su suprotni pravilima o zabrani ili ograničenju koja primenjuju dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Carinske administracije Srbije i Francuske su najavile da će u budućnosti intenzivirati razmenu iskustava u oblasti borbe protiv svih vidova krijumčarenja i kroz organizovane razmene poseta svojih službenika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Carine Srbije i Francuske dogovorile unapređenje saradnje

Izvor: EMportal, 05.Maj.2010

Carinske službe Srbije i Francuske potpisale su danas Memorandum o saradnji u borbi protiv krijumčarenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i pariskom "Šarl de Gol".

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.