Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka zaplijenila 26 miliona lijekova namijenjenih IS

ATINA - Grčke vlasti zaplijenile su u Pireju, najvećoj luci te zemlje, veliku pošiljku lijekova protiv bolova nakon što su obaviještene da je ona namijenjena pripadnicima takozvane Islamske države, saopštilo je danas Odjeljenje za finansijski kriminal Grčke.

Više od 26 miliona lijekova pronađeno je u kontejneru, koji je registrovan da sadrži tekstilnu robu, navelo je to odjeljenje dodajući da su grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zvaničnici primili pomoć od Uprave za suzbijanje droge SAD.

Jedan od zvaničnika, koji je učestvovao u operaciji, rekao je da su narkotici poslati iz Indije za Pirej i da je trebalo da budu prebačeni drugim brodom u Libiju, prenio je AP.

Grčka je, kako je istakao, dobila informaciju da libijska kompanija, kojoj je trebalo da bude dostavljena isporuka, služi kao posrednik za Islamsku državu koja bi, kako je naveo, koristila te lijekove za svoje borce ili bi ih prodavala radi ostvarivanja profita.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: U Pireju zaplenjeno 26 miliona lekova namenjenih džihadistima

Izvor: Blic, 03.Jun.2016

Grčke vlasti zaplenile su u Pireju, najvećoj luci te zemlje, veliku pošiljku lekova protiv bolova nakon što su obaveštene da je ona namenjena pripadnicima takozvane Islamske države, saopštilo je danas Odeljenje za finansijski kriminal Grčke...Više od 26 miliona lekova pronađeno je u kontejneru,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.