Grafiti protiv Dina Merlina na Bulevaru oslobođenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti protiv Dina Merlina na Bulevaru oslobođenja

NOVI SAD -

Nepoznate osobe ispisale su na zidu zgrade u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu grafite protiv sarajevskog pevača Dina Merlina koji krajem novembra treba da održi dva koncerta u Beogradu.

Grafiti su ispisani sinoć, pored murala sa likom Ratka Mladića, na istom mestu gde su pre dve nedelje pripadnici desničarskog pokreta "Naši" zapalili zastavu Bosne i Hercegovine, u znak protesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog održavanja koncerata.

Na grafitima piše: "Dino, sve je laž osim smrti" i " Otkriću ti tajnu, nešto lepo treba da se desi".

Prema nepotvrđenim informacijama, sinoć je na istom mestu zapaljena i zastava Turske.

Stanari okolnih zgrada uputili su saopštenje medijima, u kojem se navodi da su nepoznati mladić,i sinoć oko 21 sat, na očigled stanara, zapalili zastavu Turske, pre nego što su iscrtali preteće grafite, na fasadi zgrade.

Stanari su podsetili da se njihove zgrade nalaze na manje od 100 metara od policijske stanice, ali da, uprkos tome, ista grupa mladića pravi incidente.

U novosadskoj policiji Beti je rečeno da će policija proveriti navode medija, kao i da nijedan građanin sinoć nije policiju obavestio o paljenju turske zastave, iako su bili očevici.

Novosadska policija zaplenila je nakon prvog incidenta, kada je zapaljena zastava BiH, dva računara iz zgrade u Bulevaru oslobođenja, na kojoj se nalazi mural sa Mladićevim likom, ali nikoga nisu priveli. Policija je 18. oktobra navela da mural sa Mladićevim likom ne postoji u Novom Sadu.

Prema navodima desničarske organizacije "Naši", paljenje zastave BiH je izraz nezadovoljstva zbog izjava Dina Merlina, kojima je, kako oni tvrde, "poslednjih 20 godina širio mržnju prema Srbima".
Pogledaj vesti o: Dino Merlin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: "Naši" ispisali preteće grafite Dinu Merlinu

Izvor: S media, 31.Okt.2011

Pripadnici pokreta "SNP Naši" zapalili zastavu Turske i ispisali preteće grafite pevaču Dinu Merlinu. Pripadnici "Naši" su u prethodnih desetak dana zapalili i zastave BiH i pisali grafite mržnje, na samo sto metara od zgrade PU u Novom Sadu. ..Pripadnici ekstremističkog pokreta "SNP Naši" sinoć...

Nastavak na S media...

Pretnje: "Dino, sve je laž osim smrti"!

Izvor: S media, 01.Nov.2011, 02:07

I dalje mnogi negoduju dolazak Dina Merlina u Beograd te su osvanuli grafiti u Novom Sadu na kojima su ispisane reči mržnje...Znamo da već duži vremenski period SNP "Naši" dižu prašinu zbog Merlinovog zakazanog koncerta u Areni...Merlin prvo mora da se pokaje pa da peva!..Dino Merlin u Budvi za...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.