Dragojevićev film Atomski zdesna otvara bioskop Sinepleks na Ušću

Izvor: Blic, 08.Apr.2014, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragojevićev film "Atomski zdesna" otvara bioskop "Sinepleks" na Ušću

Svečano otvaranje najmodernijeg bioskopa "Sinepleks" u tržnom centru Ušće zakazano je za večeras (19), uz prisustvo VIP zvanica na crvenom tepihu, učesnika kampanje "Svi idu u bioskop", domaćih filmskih stvaralaca, ali profesionalaca iz filmske industrije iz inostranstva. Specijalna projekcija filma Srđana Dragojevića "Atomski zdesna" zakazana je za 20.30 časova.

Kadar iz filma "Atomski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zdesna"

Domaćini večeri biće filmska novinarka i kritičarka Sandra Perović i uspešni mladi glumac Viktor Savić.

Redovni program u najvećem bioskopu u ovom delu Evrope započeće filmom reditelja Srđana Dragojevića "Atomski zdesna".

Novi bioskop ima 11 digitalizovanih sala opremljenih vrhunskom, RealD 3D tehnologijom i visokim kvalitetom slike i zvuka, sa ukupno 2.137 mesta, među kojima su i sedišta za zaljubljene.

Elegantni enterijer, udobne fotelje, savremene projektore i zvučnike novinarima je već predstavio tehnički direktor kompanije "Sinepleks" Majkl Retenbaher. On vodi i koordinira tim profesionalaca zadužen za izgradnju i renoviranje bioskopa austrijske filmske grupacije, koja posluje u celom regionu sa ukupno 36 multipleksa i šest tradicionanih sala.

Novi bioskop je treći iz tog lanaca u Srbiji, posle "Sinepleksa" u Delta sitiju u Beogradu i u "Plazi" u Kragujevcu.

U prostoru u kojem je do raskida sa tržnim centrom Ušće prošle jeseni radio bioskop "Kolosej" obavljeni su obimni radovi. Lista zemalja iz kojih je naručena oprema je duga, a prednjače Belgija, Francuska, Nemačka i Poljska, dok su mašine za kokice stigle iz SAD.

Za fotelje je odabrana topla crvena boja. Na zidovima u holu, dugom 120 metara, specijalne svetlosne slike prikazivaće kultne filmske likove (Džejms Bond, Džejk i Najtiri iz Avatara, Džoker Hita Ledžera, Terminator, Dart Vejder i Malci iz animiranog filma "Grozan ja").

Oprema sadrži memorijske banke za sliku visoke rezolucije, projektor su Barco 32B 4K. Bioskopska platna, ukupno 887 kvadratnih metara, postavljena su na sferične ekrane, kako bi se slika jednako videla iz svih delova sale.

Za potrebe zvuka sprovedeno je 20 kilometara kablova. Radi savršene akustike zidovi su obloženi sa više od 8.000 metara specijalnog profila, punjenog vunom, a ugrađeno je 210 surround zvučnika i 70 Crown pojačala.

Novi multipleks najavljuje da će sarađivati sa svim domaćim distributerima, a trudiće se i da pojedine sale programski profiliše, na primer da jednu posveti dokumentarnom filmu.

Film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića "Atomski zdesna" prati grupu prodavaca "tajm šering" apartmana ljudima iz bivše Jugoslavije. Najuspešniji agent Mladen (Srđan Todorović) u tajnoj je vezi sa Sonjom (Tanja Ribič) koja je udata za glavnog menadžera Metoda (Brane Sturbej).

Saznavši za ženinu prevaru, on Mladenu dodeljuje najtežeg klijenta Omera (Branko Đurić), ratnog veterana iz Bosne i njegovu suprugu Maju (Nataša Janjić).

Situacija se dodatno komplikuje kada u posetu dođe glavni menadžer iz "centrale", Ditrih Fajzer (Uroš Đurić) koji je nezadovoljan rezultatima prodaje. Saznavši da će ostati bez posla, tim prodavaca se baca na svoje "žrtve" sa žarom očajnika.

"Atomski zdesna" je najavljen kao tragikomedija koja govori o razornim posledicama "domaćeg" divljeg kapitalizma na živote običnih ljudi.

- Ovo je film koji će vas nasmejati ako vam je posle dve decenije ostalo želje za smehom, ali i rastužiti, ako vam je ostalo volje da razmišljate o sopstvenim životima" - kaže Dragojević.

Uloge tumače glumci iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Uz pomenute, tu su - Bojan Navojec, Mima Karadžić, Ana Kostovska, Miloš Samolov, Hristina Popović, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Goran Navojec, Isidora Simijonovič, Mladen Nelević, Dubravka Vukotić, Božidar Zuber.

"Atomski zdesna" je crnogorsko-srpski film snimljen u produckiji Delirum films-a, a koproducenti su SBB, Ministarstvo kulture Crne Gore, Televizija Crne Gore, Artikulacija (Podgorica), Radio-televizija Srbije, Filmski centar Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu Vojvodine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holivud dobio konkurenciju

Izvor: Mondo, 08.Apr.2014

Svečano otvaranje bioskopa Cineplexx u tržnom centru Ušće i premijera filma Srđana Dragojevića "Atomski zdesna".

Nastavak na Mondo...

Novi prostor za sedmu umetnost

Izvor: Danas, 09.Apr.2014, 01:21

Novi bioskop Cineplexx u tržnom centru „Ušće“ svečano je otvoren sinoć pretpremijerom filma „Atomski zdesna“ Srđana Dragojevića. Nakon šest meseci čekanja, filmski program u najmodernijem bioskopu u ovom delu Evrope počeo je specijalnom projekcijom Dragojevićevog ostvarenja za filmske...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.