Dosta je bilo najavljuje tužbu protiv PIK-a

Izvor: B92, 12.Apr.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dosta je bilo" najavljuje tužbu protiv PIK-a

Novi Sad -- Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" održao je portest ispred zgrade Banovine u Novom Sadu, zbog odluke Pokrajinske izborne komisije da odbije tu listu.

Komisija je saopštila da je razlog za odbijanje te izborne liste "činjenica da je podneta od strane neovlašćenog lica, a ne grupe građana", koju treba da osnuje najmanje deset birača pisanim sporazumom.

Kako je navela Komisija, potpisa je bilo devet, a kada su predstavnici liste podneli prigovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu dostavili nova dokumenta koja bi potvrdila drugačije navode, te je Pokrajinska izborna komisijae 11. aprila donela rešenje o odbijanju tog prigovora.

Lider pokreta Saša Radulović poručio je s večerašnjeg protesta da se "zbog prvog, a posebno zbog drugog, ne obara lista".

"Političko dno je uopšte pokušati. Demokratskoj stranci, Čedi Jovanoviću, Borisu Tadiću i (Nenadu) Čanku na čast", poručio je Radulović i na društvenim mrežama, gde najvećim delom i vodi političku kampanju.

Radulović je poručio da ne postoji "pravno pitanje u odluci PIK-a, već samo političko pitanje i politička zlonamernost".

Pokret je najavio da će podneti tužbu Upravnom sudu i da očekuju da rešenje Pokrajinske izborne komisije "padne u roku od 24 sata".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PIK objasnio razloge odbijanja liste Saše Radulovića, protest ispred Banovine

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2016

Aktivisti pokreta "Dosta je bilo - Saša Radulović" protestovali su večeras ispred Banovine zbog odluke Pokrajinske izborne komisije da odbaci njihovu izbornu listu...Oni su na protestu naveli da su "pokušaji da se pokretu onemogući da učestvuje na izborima nedemokratski i vođeni strahom od gubitka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.