Dačić u Dušanbeu sa Lavrovim i šefovima diplomatija ODKB

Izvor: Prva.rs, 02.Apr.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Dušanbeu sa Lavrovim i šefovima diplomatija ODKB

"Najznačajniji susret bio je sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim. Razgovarali smo o situaciji u Ukrajini, o toku mirovnog procesa. Preneo mi je određene zahteve i molbe ruskog i ukrajinskog predsednika kad je reč o posmatračkoj misiji u Ukrajini sa željom da misija bude još bolja i aktivnija", izjavio je Dačić nakon sastanaka.

Dačić je rekao da će, tim povodom, sazvati 8. aprila u Beogradu sastanak sa generalnim sekretarom OEBS-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sa šefom posmatračke misije Ertugrulom Apakanom i svojom predstavnicom u Trilateralnoj grupi Hajdi Taljavini kako bi razmotrili dalje korake da bi misija bila što efikasnija u učvršćivanju mira u Ukrajini.

Dačić je danas, osim sa Lavrovom, imao bilateralne sastanke i sa ministrima inostranih poslova Belorusije Vladimirom Makejom, Jermenije Edvardom Nalbandijanom, Kirgistana Erlanom Abdildajevim i Kazahstana Jerlanom Idrisovim.

Ranije danas, on je u funkciji predsedavajućeg OEBS-u učestvovao na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za kolektivnu saradnju i bezbednost (ODKB), koja okuplja Rusku Federaciju, Kazahstan, Belorusiju, Tadžikistan, Kirgistan i Jermeniju.
"Svih ovih šest zemalja su veoma prijateljske prema Srbiji, sa njihove strane uživamo veliku podršku kada je reč o bilateralnim odnosima, ali i kada je reč o našem predsedavanju OEBS-u", istakao je Dačić.

On je naglasio da nijedna od njih nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova te da sa naše strane treba da postoji mnogo aktivniji odnos u negovanju prijateljskih odnosa sa njima.

Srpski šef diplomatije, koji od juče boravi u dvodnevnoj poseti Tadžikistanu, prvog dana posete je imao sastanke sa domaćinima, predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i ministrom spoljnih poslova Sirodžidinom Aslovim.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Dačić najavio dolazak Zanijera

Izvor: Beta Video, 03.Apr.2015, 15:53

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić najavio je danas dolazak generalnog sekretar OEBS-a Lamberta Zanijera , šef aS pecijalne posmatračke misije OEBS u Ukrajini Ertugrula Apakana i specijalni predstavnik predsedavajućeg OEBS-u u Trilateralnoj kontakt grupi ambasador Hajdija Taljavina 8....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.