Dačić: Za policiju bolje da ne bude gej parade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Za policiju bolje da ne bude gej parade

BEOGRAD,NOVI SAD -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu.

"Policija uvek plati najveću cenu, ne samo finansijski, nego i povredama. Prošle godine je bilo povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puno policajaca", kazao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naveo da bi, ako bi se policija upravljala po bezbednosnim procenama, Parada ponosa bila proglašena za događaj visokog rizika i razmišljalo bi se o tome da se ne održi.

"Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne", kazao je Dačić i pozvao državne organe i društvo da se izjasne o tome.

On je naveo da, pošto ne postoji zvanična stav države, nije ni čudo što se policijski sindikati oglašavaju o Paradi ponosa.

Dačić je rekao da je Parada ponosa politički događaj od velikog značaja za državu, te mu je zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa.

Zamoljen da komentariše zajedničko saopštenje Policijskog sindikata Srbije i organizacije Dveri, ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija, i da nije posao policije da nekog zabranjuje.

Parada ponosa - parada slobode

Zavod za ravnopravnost polova Vojvodine, kao institucija koja se zalaže za poštovanje ljudskih prava i svih oblika različitosti, podržava održavanje Parade ponosa u Beogradu, 2. oktobra 2011. godine.

U saopštenju Zavoda navodi se da na taj način želi da se pokaže društvena i politička odgovornost, zrelost i solidarnost u zaštiti i promociji svih prava LGBT populacije, od kojih je jedno i pravo na slobodno okupljanje.

Kako poštovanje ljudskih prava svih, bez obzira na različitost, predstavlja nužan temelj slobode i demokratičnosti svakog društva, održavanje Parade ponosa ne bi trebalo dovoditi u pitanje i podrediti drugim društveno-političkim prioritetima i interesima, dodaje se u saopštenju.

Parada ponosa je događaj koji simbolizuje građansku hrabrost onih koji se bore protiv fašizma, nacionalizma, šovinizma i (hetero)seksizma. Svi koji želimo da nam društvo bude slobodnije, tolerantnije i ravnopravnije treba da podržimo hrabre ljude koji se bore za LGBT prava, saopštio je Zavod za ravnopravnost polova Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Za policiju bolje da ne bude gej parade

Izvor: EMportal, 23.Sep.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu.

Nastavak na EMportal...

Za policiju bolje da ne bude gej parade

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić: Bolje je da ne bude Parade

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011

Ministar Ivica Dačić smatra da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa jer je prošle godine policija platila najveću cenu..."Policija uvek plati najveću cenu, ne samo finansijski, nego i povredama. Prošle godine je bilo povređeno puno policajaca", kazao je Dačić...On...

Nastavak na Vesti-online.com...

DAČIĆ: ZA POLICIJU BOLJE DA NE BUDE GEJ PARADE

Izvor: Kurir, 23.Sep.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu..."Policija uvek plati najveću cenu, ne samo finansijski, nego i povredama. Prošle...

Nastavak na Kurir...

Dačić: Bolje da ne bude gej Parade

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2011

BEOGRAD - Ministar policije Srbije Ivica Dačić rekao da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa, jer je prošle godine policija platila najveću cijenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Lakše bez Parade

Izvor: RTS, 23.Sep.2011

Za policiju bi bilo bolje da se "Parada ponosa" ne održi, ali je neophodno da se o tome izjasne državni organi i društvo, kaže Ivica Dačić. ..Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da bi za policiju bilo bolje da se  predstojeća "Parada ponosa" u Beogradu ne održi, jer je prošle...

Nastavak na RTS...

Parada ponosa sigurno neće biti otkazana

Izvor: Blic, 24.Sep.2011, 03:45

Organizacioni odbor Parade ponosa očekuje da policija ove godine bolje zaštiti učesnike manifestacije i odbacuje mogućnost da se u poslednji čas otkaže. Kako je prošle godine policija podnela najveći teret, organizatore ne čudi i ne osuđuju jučerašnju izjavu ministra Ivice Dačića da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.