Vesti

0

Za policiju bolje da ne bude gej parade

Autor: MP

Izvor: Beta

Za policiju bolje da ne bude gej parade

Izvor: Beta (Arhiva)

"Policija uvek plati najveću cenu, ne samo finansijski, nego i povredama. Prošle godine je bilo povređeno puno policajaca", kazao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je naveo da bi, ako bi se policija upravljala po bezbednosnim procenama, Parada ponosa bila proglašena za događaj visokog rizika i razmišljalo bi se o tome da se ne održi.

"Nije na policiji da donosi takve odluke da li neki skup treba da se održi ili ne", kazao je Dačić i pozvao državne organe i društvo da se izjasne o tome.

On je naveo da, pošto ne postoji zvaničan stav države, nije ni čudo što se policijski sindikati oglašavaju o Paradi ponosa.

Dačić je rekao da je Parada ponosa politički događaj od velikog značaja za državu, te mu je zato iz Evropske komisije i Evropskog parlamenta stigao dopis u kojem se napominje da ta tela pažljivo motre na održavanje Parade ponosa.

Zamoljen da komentariše zajedničko saopštenje Policijskog sindikata Srbije i organizacije Dveri, ministar je upitao novinare da li su Dveri zabranjena organizacija, i da nije posao policije da nekog zabranjuje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR