Vučić: Srbija neuporedivo lakše uz podršku SAD

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija neuporedivo lakše uz podršku SAD

Vučić je ocenio da je evropski put Srbije "neuporedivo" lakši uz podršku SAD kao i da će Vašington predstavnicima EU poslati signal podrške nastojanjima Srbije da postane članica EU

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon razgovora sa savetnicom za nacionalnu bezbednost predsednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Suzan Rajs, da će Srbija moći da računa na podršku SAD na putu evrointegracija kao i da će ta podrška znatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << olakšati napore Srbije ka članstvu u EU.

"Imali smo dobre i korisne razgovore u Beloj kući o budućnosti Srbije i njenom evropskom putu. Savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs izrazila je visoko mišljenje o našim ekonomskim i političkim reformama i ulozi Srbije u održanju regionalne stabilnosti i mislim da je nedvosmisleno potvrdila američku podršku Srbiji a kad imate podršku SAD, onda vam mnoge stvari budu lakše", kazao je premijer za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je evropski put Srbije "neuporedivo" lakši uz podršku SAD kao i da će Vašington predstavnicima EU poslati signal podrške nastojanjima Srbije da postane članica EU.

Vučić je dodao da je zadovoljan razgovorima koje je obavio tokom posete SAD i najavio da postoji mogućnost da se sastane i sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

"Planirani su razgovori i sa pomoćnicom američkog državnog sekretara Viktorijom Nuland a potpredsednik Bajden zbog lične tragedije nije u Beloj kući pa ćemo videti da li ćemo otići u Delaver da izjavimo saučešće", rekao je Vučić i dodao da mu predstoje i razgovori sa uticajnim članovima američkog Senata.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.