Fed ostavlja mogućnost podizanju kamatnih stopa do kraja godine

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2016, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed ostavlja mogućnost podizanju kamatnih stopa do kraja godine

WASHINGTON - Američka Uprava Federalnih rezervi zadržala je kamatne stope na postojećoj razini, ali je konstatirala poboljšanje ekonomskih pokazatelja SAD-a.

To nagovještava da do povećanja kamata još uvijek može doći u 2016. godini.


Kako izvještava agencija AFP, nije se ni očekivalo da kreatori američke monetarne politike povećaju kamate, zbog strahovanja da bi njihovo podizanje moglo prigušiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << krhki rast.

Fedov poboljšani stav o stanju ekonomije ostavlja otvorenom mogućnost podizanja referentne kamatne stope na federalna sredstva, koja od prosinca prošle godine iznosi od 0,25 do 0,5 posto.

Bacivši u drugi plan iznenadni oštar pad otvaranja novih radnih mjesta u svibnju, koji je pojačao zabrinutost u pogledu ekonomskih kretanja, Federalna Komisija za operacije na otvorenom tržištu (FOMC), nadležan za monetarnu politiku, objavio je da su zaposlenost i bruto domaći proizvod zemlje umjereno porasli od njihove posljednje sjednice sredinom lipnja.

Izgleda da članovi FOMC-a, prema ocjeni AFP-a, sada ocjenjuju kao manju prijetnju po američki rast odluku Britanije da napusti Europsku uniju, koja je izglasana na referendumu održanom tjedan dana nakon posljednje sjednice Feda.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.