Američki ministar odbrane Čak Hejgel podnosi ostavku?

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ministar odbrane Čak Hejgel podnosi ostavku?

VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Čak Hejgel danas će podneti ostavku, javile su svetske agencije pozivajući se na navode "Njujork tajmsa", čiji su izvori neimenovani visoki zvaničnici iz administracije predsednika SAD Baraka Obame.Hejgelova ostavka koju će, kako se očekuje, Obama objaviti kasnije danas, prva je "kabinetska" posledica Obaminog gubitka demokratske većine u Senatu, ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << njujorški dnevnik.Obama je odlučio da zatraži od svog ministra odbrane, jedinog republikanca u svom nacionalnom bezbednosnom timu, da podnese ostavku posle niza sastanaka u protekle dve nedelje, izjavili su neimenovani zvaničnici iz američke administracije.Isti zvaničnici su opisali Obaminu odluku da ukloni Hejgela (68) kao priznanje da pretnja Islamske države iziskuje drugačiju vrstu umeća od one koju je Hejgel primenjivao, zaključuje se u tekstu "Njujork tajmsa".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hejgel podneo ostavku

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2014

JEDINI republikanac u nacionalnom bezbednosnom timu demokratskog američkog predsednika Baraka Obame, sekretar za odbranu Čak Hejgel (68), podneo je ostavku. To je prva „kabinetska“ posledica Obaminog gubitka demokratske većine u Senatu, ocenjuje američki dnevnik „Njujork tajms“.Obama je,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.