Birači u Ukrajini biraju članove novog parlamenta

Izvor: VOA, 26.Okt.2014, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birači u Ukrajini biraju članove novog parlamenta

Ovo su prvi parlamentarni izbori od uličnih protesta u Kjevu, koji su u februaru doveli do zbacivanja sa vlasti predsednika Viktora Janukoviča kojeg podržava Moskva i dolaska na vlast pro-evropskog rukovodstva na čelu sa predsednikom Petrom Porošenkom.

Za 450 mesta u parlamentu takmiči se 29 partija, mada se očekuje da će samo nekoliko njih preći cenzus od pet odsto. Analitičari navode da će Porošenkova stranka, prema očekivanjima ,dobiti najveći broj >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << mesta, ali nije jasno da li će biti u stanju da formira valdu bez koalicije.  Parlament koji podržava Porošenka će verovatno dovesti do još veće zategnutosti sa Moskvom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.