Porošenko iznenada u Donbasu

Izvor: B92, 26.Okt.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko iznenada u Donbasu

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko stigao je danas, na dan izbora, u iznenadnu posetu istoku zemlje, poprištu borbi ukrajinske vojske i proruskih snaga.

"Stigao sam u Donbas", napisao je Porošenko na svom Tviter nalogu, a na pratećoj fotografiji prikazan je u kamuflažnoj uniformi kako gleda kroz otvorena vrata helikoptera, preneo je AFP.

Nema informacija o tačnom mestu u regionu gde je ukrajinski predsednik došao, samo da se radi o delu pod kontrolom proruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga.

Iz pres službe kancelarije predsednika je saopšteno da će se Porošenko vratiti u prestonicu Kijev gde će glasati do 12 sati po srednjevropskom vremenu.

U Ukrajini se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori, a najnovije ankete pokazuju da je proevropski blok predsednika Porošenka u izvesnom vođstvu dok bi drugo mesto moglo da pripadne populističkoj partiji u usponu, Radikalnoj stranci Oleha Lijaška.

Glasanje neće biti održano u 15 izbornih okruga u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, saopšteno je na internet stranici Centralne izborne komisije.

Novi parlament će imati rok od mesec dana da formira većinu koja treba da oformi novu vladu.

Zbog raspada vladajuće koalicije, ukrajinski predsednik 25. avgusta raspustio je skupštinu i za 26. oktobar zakazao vanredne izbore.

Samoproglašene Donjecka i Luganska Narodna Republika planiraju da svoje izbore za predsednike i poslanike održe 2. novembra.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Porošenko na dan izbora posetio istok zemlje

Izvor: Blic, 26.Okt.2014

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko stigao je danas, na dan izbora, u iznenadnu posetu istoku zemlje, poprištu borbi ukrajinske vojske i proruskih snaga..."Stigao sam u Donbas", napisao je Porošenko na svom Tviter nalogu, a na pratećoj fotografiji prikazan je u kamuflažnoj uniformi kako gleda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.