Zbog propusta policije ubijen potpuno nevin čovek!

Izvor: S media, 15.Maj.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog propusta policije ubijen potpuno nevin čovek!

Jedan od najjačih argumenata protiv smrtne kazne jeste zastrašujuća činjenica da bi mogla da bude ubijena potpuno nevina osoba. U SAD-u je, nakon pune 23 godine, otkrivena mračna istina o smaknuću Karlosa De Lune, čoveka koji je 1983. godine osuđen na smrt zbog brutalnog ubistva Vande Lopez.

Karlos De Luna ubijen je 1989. godine zbog ubistva radnice na lokalnoj benzinskoj pumpi u američkoj saveznoj državi Teksas. Slučaj je šokirao javnost i privukao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << svu medijsku pažnju, a osumnjičeni Karlos od prvog je dana tvrdio da nije počinio zločin.

Rijaliti: Provedite poslednja 24 sata sa osuđenikom na smrt (VIDEO)

"Crna udovica" osuđena na smrt: Otrovala trojicu ljubavnika (FOTO)

Tri decenije čekanja na pravdu: Danas pogubljenje američkog "Đavola" (VIDEO)

Profesor na Univerzitetu Kolumbija Džejms Lajbman okupio je grupu studenata koji su uspeli da dokažu, bez sumnje, da je smrtonosnu inekciju primila nevina osoba.

Studenti su utvrdili(najmanje) tri velika propusta policije u ovom slučaju. Prvo, izjave svedoka uveliko su se razlikovale, odnosno, pokazivale su da su pojedini svedoci opisivali dve različite osobe. Drugo, Na mestu nesreće pronađeni su krvavi otisci cipela, što bi značilo da su De Lunine cipele trebale biti umazane krvlju, ali one su bile potpuno čiste. Treće, tužiocisu potpuno ignorisali tvrdnje De Lune da zna ko je počinitelj. On je, naime, policiji rekao kako je ubica njegov prijatelj Karlos Hernandez, a tužilaštvo nije ni pokušalo da pronađe tu osobu i utvrdili su kako "on uopšte ne postoji".

"Možda će se jednog dana saznati istina. Nadam se da hoće. Ne želim da umrem zbog zločina koji nisam počinio", izjavio je pre smrti Karlos De Luna. Bio je u pravu, ali istina i pravda ovog su puta prekasno izašle na videlo.

Pravi ubica, Karlos Hernandez, umro je 1999. prirodnom smrću za vreme služenja kazne zbog napada nožem na komšiju.

(index.hr)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog propusta policije u Americi smaknut nevin čovjek

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2012

Jedan od najjačih argumenata protiv smrtne kazne jest zastrašujuća činjenica da bi se mogla smaknuti potpuno nevina osoba. U SAD-u je, nakon pune 23 godine, otkrivena mračna istina o smaknuću Carlosa De Lune, čovjeka koji je 1983. godine osuđen na smrt zbog brutalnog ubistva Wande Lopez.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SAD: Pogubljen pogrešan čovek

Izvor: medio.rs, 16.Maj.2012, 01:48

Džejms Libmen, profesor na Univerzitetu Kolumbija, dokazao je sa svojim studentima da je teksaški osuđenik Karlos De Luna osuđen i pogubljen 1989. godine za zločin koji nije počinio.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.