VIRUS U SAD Prva žrtva zike u Americi

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIRUS U SAD Prva žrtva zike u Americi

Vlasti Portorika su objavile da je tu zabeležena prva smrt pacijenta vezana za zika virus koja se dogodila na teritoriji SAD.

AP navodi da je portorikanska ministarka zdravlja Ana Rijus kazala da je u pitanju 70-godišnji čovek iz šire oblasti prestonice San Huana koji je umro krajem februara. Agencija navodi da se vlasti ove karipske teritorije SAD bore sa 700 slučajeva virusa zika i traže od federalnih vlasti u Vašingtonu sredstva kako bi sprečili epidemiju.

Pročitajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još:

Ovaj virus se brzo širi po Portoriku gde je njime zaraženo 89 trudnica. Rijusova je navela da se do sada porodilo 14 zaraženih trudnica i da su sve donele na svet zdrave bebe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Americi prva žrtva zika virusa

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016, 07:36

Vlasti Portorika su objavile da je tu zabeležena prva smrt pacijenta vezana za zika virus koja se dogodila na teritoriji SAD...AP navodi da je portorikanska ministarka zdravlja Ana Rijus kazala da je u pitanju 70-godišnji čovek iz šire oblasti prestonice San Huana koji je umro krajem februara. Agencija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.