Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2011, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna sahrana Gadafija u pustinji

TRIPOLI -

Telo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija biće sahranjeno danas, uz skromni obred koji će održati muslimanski sveštenici, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji, saopštio je zvaničnik Nacionalnog prelaznog saveta.

Zajedno sa Gadafijem biće sahranjen i njegov sin Motasim, naveo je taj zvaničnik.

"Biće sahranjen danas, skromno, a sahrani će prisustvovati šeici. Sahrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti održana na tajnoj lokaciji u pustinji", rekao je predstavnik novih vlasti Rojtersu, i dodao da se telo nalazi u stanju raspadanja "da ne može još dugo da izdrži".

Ovaj zvaničnik je kazao da s pripadnicima plemena, kojem je Gadafi pripadao, nije sklopljen dogovor o preuzimanju njegovog tela, a na pitanje da li će s njim biti sahranjen i sin Motasim, on je kratko odgovorio - da.

Gadafijevo telo bilo je četiri dana izloženo u Misrati, gde su Libijci mogli da se uvere da je ubijen, pošto je uhvaćen blizu svog rodnog grada Sirta.

Stražari su juče zatvorili vrata hladnjaka tržnog centra u Misrati, gde je telo bilo izloženo i zabranili pristup građanima, preneo je Rojters. U hladnjaku su bila izložena i tela Gadafijevog sina i bivšeg šefa vojske.

Višednevno izlaganje tela lidera, koji je Libijom upravljao više od 40 godina, izazvalo je podele među lokalnim stanovništvom, koji tradicionalno sahranjuju mrtve u roku od jednog dana.
Pogledaj vesti o: Libija,   Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi je poslednji čaj popio iz šolje s grbom FK Liverpul

Izvor: Blic, 25.Okt.2011

Dok se danas priprema sahrana libijskog vođe Moamera Gadafija, mediji iznose stalno nove pojedinosti o poslenjim danima i satima ubijenog pukovnika. Gadafi sa najbližim saradnicima i pripadnicima garde skrivao u rodnom Sirtu..Poznato je da se Gadafi sa šačicom najbližih saradnika i pripadnika svoje...

Nastavak na Blic...

Tajna sahrana Gadafija u pustinji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2011

Telo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija biće sahranjeno danas, uz skromni obred koji će održati muslimanski sveštenici, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji, saopštio je zvaničnik Nacionalnog prelaznog saveta. Zajedno sa Gadafijem biće sahranjen i njegov sin Motasim, naveo je taj zvaničnik....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Danas sahrana Gadafija

Izvor: Šumadija Press, 25.Okt.2011

Telo bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija biće sahranjeno danas, uz skromni obred koji će održati muslimanski sveštenici, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji, saopštio je zvaničnik Nacionalnog prelaznog saveta.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.