Štajnamajer upozorava na nove podele u Evropi i poziva na dijalog

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnamajer upozorava na nove podele u Evropi i poziva na dijalog

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer upozorio je da je Evropa u opasnosti od novih podela, 75 godina posle nacističke invazije Sovjetskog saveza, koja je dovela do smrti desetina miliona ljudi.

"Mir u Evropi ne može da bude uzet zdravo za gotovo, čak ni danas", napisao je Štajnmajer u autorskom tekstu obavljenom danas istovremeno u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji.

Govoreći o ruskoj aneksiji Krima, Štajnmajer je rekao da "unilateralno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pomeranje granice uz kršenje međunarodnog prava i nepoštovanje teritorijalnog integriteta susednih zemalja, vraća nas u vremena iz kojih smo verovali da smo pobegli, u vremena koja niko ne želi".

Nemački ministar je pozvao sve strane da se vrate dijalogu, navodeći da "današnji lideri imaju obavezu da izvuku prave lekcije iz zajedničke prošlosti".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Štajnmajer i Putin o invaziji Nemačke na Sovjetski Savez

Izvor: RTS, 22.Jun.2016

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer, povodom 75. godišnjice napada nacističke Nemačke na Sovjetski Savez, upozorava da Evropi preti rizik od novih podela. Ruski predsednik Vladimir Putin tvrdi da Zapad i danas, kao i tada, želi da izoluje Rusiju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.