Srušila se ruska raketa s meksičkim satelitom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se ruska raketa s meksičkim satelitom

Ruska raketa koja je nosila meksički satelit srušila se u Sibiru ubrzo po poletanju, saopštila je danas Ruska federalna svemirska agencija Roskosmos.

U saopštenju se kaže da je došlo do kvara i da ispituje šta se tačno desilo, ali se ne navodi više detalja niti tačno mesto gde je raketa pala.

Kako prenose ruske novinske agencije, vlasti u istočnom Sibiru kažu da traže treći deo rakete za koji veruju da se nalazi u tom području.

Raketa "Proton-M" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je jutros lansirana sa ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Zbog ovog događaja bi mogla da budu odložena naredna lansiranja raketa "Proton-M", uključujući lansiranje rakete s britanskim satelitom planirano za jun, piše agencije Interfaks.

Postoji zabrinutost i za tone toksičnog goriva iz rakete, koje je možda eksploridaralo kada se raketa srušila.

Satelit MexSat-1, komunikacioni satelit težak 5,4 tone, napravila je komapanija "Boing satelit sistemi" za meksičku vladu.

Satelit je trebalo da bude lansiran 29. aprila, ali je lansiranje odloženo na zahtev "Boinga" kome je bilo potrebno više vremena za testiranje satelita.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušio se meksički satelit u Sibiru

Izvor: RTS, 16.Maj.2015

Ruski nosač satelita "proton-M" nije uspeo da isporuči meksički komunikacioni satelit u orbitu, a veruje se da se srušio u regionu Čita u Sibiru ubrzo nakon lansiranja, javljaju agencije. . Stručnjaci agencije "Roskosmos"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.