Izvor: RuskaRec.ru, 23.Jul.2017, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RF testira sistem za radio-elektronsku borbu koji blokira napade iz svemira

Radi se o ispitivanju sistema za radio-elektronsku borbu koji sprečava napade iz vazduha i svemira. Korporacija Radioelektronske tehnologije KRЭT razvija taj sistem.
Testiramo novi perspektivni kopneni sistem za radiolektronsku borbu, predviđen da blokira pretnje u sferi napada iz vazduha i kosmosa. Odnosno reč je o sistemu koji će zameniti „Krasuhu 2“  i „Krasuhu 4“, i mada oni i dalje ostaju, pripremili smo program njihove ozbiljne modernizacije, rekao je sagovornik. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Stanica za radioelektronsku borbu „Krasuha 4" predviđena je je za ometanje, odnosno kako se slikovitije kaže „oslepljivanje i dezorijentaciju" radara udarne, špijunske, kao i bespilotne avijacije uslovnog protivnika. „Krasuha 4" aktivnim ometanjem efikasno osujećuje („sluđuje") sve savremene radiolokacione stanice koje koriste borbeni avioni raznih tipova, prenosi RIA Novosti.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.