Izvor: B92, 29.Dec.2009, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin za razvoj ofanzivnog sistema

Moskva -- Rusija bi trebalo da razvije ofanzivno oružje kako bi se suočila sa američkim antiraketnim štitom, kaže ruski premijer Vladimir Putin.

"Kako bismo održali ravnotežu bez razvoja antiraketne odbrane kao što to čine SAD, mi treba da razvijemo ofanzivni sistem", rekao je Putin u Vladivostoku, a prenose ruske agencije.

SAD su 17. septembra saopštile da odustaju od plana antiraketnog štita u istočnoj Evropi, što je Moskva smatrala pretnjom za svoju bezbednost.

Bela kuća je odlučila da odustane od tog plana, koji je, kako je tvrdila američka administracija, bio namenjen kao zaštita od iranskih raketa dugog dometa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin za razvijanje ofanzivnog naoružanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2009

VLADIVOSTOK - Rusija treba da razvije ofanzivno oružje kako bi se suočila sa američkim antiraketnim štitom, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin. "Kako bismo održali ravnotežu bez razvoja antiraketne odbrane kao što to čine SAD, mi treba da razvijemo ofanzivni sistem", rekao je Putin u Vladivostoku,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Štit remeti stratešku ravnotežu

Izvor: RTS, 29.Dec.2009

Rusija mora da razvija sisteme ofanzivnog oružja kako bi parirala američkom raketnom štitu i očuvala stratešku ravnotežu, izjavio ruski premijer Vladimir Putin u Vladivostoku..."Ako Rusija ne bi razvijala svoje oružje, Sjedinjene Države bi se osećale potpuno zaštićeno, što bi omogućilo...

Nastavak na RTS...

Putin: Unapredićempo ofanzivno oružje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2009, 05:10

Rusija mora da unapredi svoje ofenzivno oružje kako bi se nosila sa obrambenim štitom od koga SAD ne odustaje a tako i sprečila da političke vođe u Vašingtonu zaključe da smeju da rade šta im je volja, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.