Putin u poseti Švedskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2011, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin u poseti Švedskoj

STOKHOLM -

Susretom sa švedskim kraljem Karlom XVI Gustavom ruski premijer Vladimir Putin započeo je danas radnu posetu Švedskoj gde će razgovarati i sa predsednikom švedske vlade Fredrikom Rejnfeltom o bilateralnoj saradnji, odnosima Rusije i Evropske unije i o saradnji na Baltiku i u Arktičkom regionu.

Kako su preneli ruski mediji, Putin će u Stokholmu razmotriti ekonomska pitanja i pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštite prirodne sredine na Baltiku, a biće potpisana i Deklaracija o partnerstvu radi modernizacije.

Itar-Tass podseća da je 2010. godine robna razmena između dve zemlje iznosila 6,44 milijarde dolara, od kojih je 3,59 milijardi ruski izvoz u tu skandinavsku zemlju.

Švedska je, navodi ruska državna agencija, među 12 najvećih investitora u rusku privredu, i glavni švedski projekti realizuju se, između ostalog, u oblasti proizvodnje papira i celuloze, obradi metala i bankarstva.

Rusija je zainteresovana za saradnju sa Švedskom u oblasti telekomunikacija i nove tehnologije, medicine i obrazovanja, navode ruski mediji.

Putin je prvi put u poseti Švedskoj od kada je na mestu predsednika vlade, a u Stokholm je doputovao iz posete Danskoj, gde je po pisanju dnevnika "Nezavisimaja gazeta" pomogao "Gazpromu" da ojača pozicije u toj zemlji i gde je potpisano više od deset različitih sporazuma.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin u posjeti Švedskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Apr.2011

  Premijer Rusije Vladimir Putin počeo je danas radnu posjetu Švedskoj sastankom sa švedskim kraljem Karlom Šesnaestim Gustafom. Švedski kralj primio je ruskog premijera u palati koja služi kao rezidencija za švedske monarhe od sedamnaestog vijeka. Putin bi u okviru posjete Švedskoj trebalo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Putin: Širenje NATO-a zabrinjava Rusiju

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Apr.2011

Širenje Severnoatlantskog saveza (NATO) izaziva zabrinutost Rusije, izjavio je danas ruski premijer Vladimir Putin na konferenciji za novinare posle susreta sa švedskim premijerom Fredrikom Rejnfeltom u Stokholmu. "Što se tiče širenja infrastrukture NATO-a, približavanja te infrastrukture našim...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Putin: Širenje NATO-a brine Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2011

STOKHOLM - Premijer Rusije Vladimr Putin izjavio je danas da širenje Sjevernoatlantskog saveza (NATO) izaziva zabrinutost Rusije, prenose ruski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Putin zabrinut zbog širenja NATO

Izvor: Glas javnosti, 28.Apr.2011, 07:16

STOKHOLM - Širenje Severnoatlantskog saveza (NATO) izaziva zabrinutost Ruisje, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin na konferenciji za novinare posle susreta sa švedskim premijerom Fredrikom Rejnfeltom u Stokholmu..."Što se tiče širenja infrastrukture NATO, približavanja te infrastrukture našim...

Nastavak na Glas javnosti...

Rusija neće zatražiti vanredan sastanak SB UN o Libiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2011

Rusija ne planira da odgovori na zahtev Libije i zatraži vanredan sastanak Saveta bezbednosti UN o ovoj severnoafričkoj zemlji, izjavio je danas zamenik šefa ruske diplomatije Genadi Gatilov za Itar-Tass. Gatilov je, takođe, rekao da Rusija još ne planira da pošalje posmatrače u Libiju. "Svi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.