Projekat EU koji ukida Republiku Srpsku?!

Izvor: Press, 04.Avg.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat EU koji ukida Republiku Srpsku?!

List, naime, saznaje da su vraćanje EURED projekta izlobirali bošnjački politički krugovi, ali i neki hrvatski političari koji, kako se navodi, žele krizu iz Federacije BiH da prebace u RS.
Navodi se da je plan regionalizacije pripremljen pod patronatom Evropske komisije, a iako ga je Vlada RS odbacila 2004. godine, bošnjački politički i diplomatski krugovi nekoliko puta nakon toga pokušavali su da aktiviraju pomenuti model koji podrazumeva formiranje pet regija u BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"To su severozapadna BiH, severoistočna BiH, centralna BiH, Hercegovina i sarajevska makroregija, pri čemu se potpuno brišu međuentitetske granice", navodi list.
Potpredsednik RS Emil Vlajki podgrejao je strahove u Srpskoj izjavom da ima pouzdane informacije da stranci rade na stvaranju pet regija u BiH među kojima neće biti Republike Srpske.
Visoki predstavnik EU u BiH Valentin Incko je nedavno u intervjuu Tanjugu negirao postojanje takvog projekta.
“Nemam informacije o postojanju takvog projekta. Nisam čuo ništa o tome o čemu priča gospodin Vlajki”, rekao je Incko.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Projekat EU za ukidanje Republike Srpske?!

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2013

Međunarodni krugovi planiraju da ponovo aktuelizuju plan regionalizacije BiH iz 2003. godine, poznatiji kao Projekt EU za regionalni ekonomski razvitak (EURED), čiji je krajnji cilj ukidanje Republike Srpske, piše dnevnik Press.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.