Presečen kanal kokaina

Izvor: S media, 26.Jul.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presečen kanal kokaina

Službe za borbu protiv nelegalne proizvodnje i prometa droge Rusije i SAD zaplenili su u Sankt-Peterburgu u zajedničkoj operaciji 10 kilograma kokaina i presekli kanal isporuke tog narkotika u Rusiju, saopštio je danas načelnik Federalne službe za kontrolu prometa narkotika Viktor Ivanov.

Prema njegovim rečima, grupa osumnjičenih uhapšena je 22. jula.

Medju njima su i nekadašnji službenik policijsko-pravosudnih organa, na čelu grupe je bio 30-godišnji impresario >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - „organizator koncerata popularnih ruskih i stranih zvezda šou-biznisa“, koji ima dobre veze sa imućnijim ljudima, a jedan od pripadnika grupe, diler, kontroliše nekoliko salona automobila u Moskvi.

Jedan od njih je gradjanin Moldavije, naveo je Itar-Tas s.

Grupa je planirala kupovinu velikih količina kokaina radi njegove prodaje u elitnim noćnim klubovima, rekao je Ivanov, navodeći da je namera bila da se u Sankt-Peterburg redovno doprema po 100 kilograma kokaina, prenela je ruska državna agencija.

Droga je poreklom iz Južne Amerike a u Rusiju je dopremljena preko SAD.

Itar-Tas s navodi da su šverceri droge niz finansijskih operacija obavljali preko dobrotvornih fondacija, uz prebacivanje novca u of-šor zone.

Ivanov je rekao da je podignuta optužnica za nelegalni promet narkotika, a da će članovima grupe biti inkriminisan i pokušaj davanja mita.

Načelnik ruske službe za kontrolu prometa narkotika saopštio je da se svake godine za 25 odsto povećavaju isporuke kokaina u Rusiju.

Prema njegovim rečima, latinoamerički kokain - uporedo sa avganistanskim heroinom, predstavlja jednu od glavnih pretnji u prometu droge.

Narko-mafija sve više koristi regione zapadne Afrike, odakle kokain može da se prebacuje kako u severnu Ameriku tako i u Evropu, rekao je ruski zvaničnik.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORGANIZOVAO KONCERTE I ŠVERCOVAO KOKAIN

Izvor: Kurir, 26.Jul.2010

MOSKVA - Službe za borbu protiv nelegalne proizvodnje i prometa droge Rusije i SAD zaplenili su u Sankt Peterburgu u zajedničkoj operaciji 10 kilograma kokaina i presekli..MOSKVA - Službe za borbu protiv nelegalne proizvodnje i prometa droge Rusije i SAD zaplenili su u Sankt Peterburgu u zajedničkoj...

Nastavak na Kurir...

Ruska i američka policijska saradnja stala na put švercu kokaina

Izvor: Vostok.rs, 27.Jul.2010, 13:23

27.07.2010. - Pokušaj da se pronese pošiljka kokaina težine 10 kilograma..Ruska narkopolicija u saradnji sa američkim kolegama je presekla krupni kanal za šverc latinoameričkog kokaina iz SAD u Rusiju, saopštio je direktor Federalne službe za kontrolu za prometom narkotika Viktor Ivanov...22....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.