Političari da rade za opšte dobro

Izvor: B92, 23.Sep.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Političari da rade za opšte dobro"

Vatikan -- Papa Benedikt XVI traži od političara, naročito onih koji su vernici, da koriste svoje sposobnosti za opšte dobro ako ne žele da ih bog kazni "brzo i užasno".

"Gospod će vas kazniti brzo i užasno, jer je za velikaše kazna velika", citirao je papa Knjigu mudrosti iz Starog zaveta na sastanku sa učesnicima skupa Hrišćansko-demokratske internacionale, koje je primio u svojoj letnjoj rezidenciji kraj Rima.

Kako prenosi Verska informativna agencija (VIA), papa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenio da su greške u privredi doprinele tome da nastane globalna finansijska kriza i dodao da politika mora hitno da se vrati osnovnim potrebama čoveka jer čovek ne sme da se osvrće samo na logiku tržišta, već i na opšte dobro.

"Oni koji se bave politikom treba da štite život u svim njegovim fazama, od začeća do prirodnog kraja. Pobačaj, eutanazija i genetska praksa treba da se odbace. Brak je nerazrušiva zajednica muškarca i žene, temelj porodice", rekao je papa.

On je dodao da je porodica temelj društvenog zajedništva i prvi i odlučujući centar vaspitanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa poručio političarima da budu moralni ili će ih Bog kazniti

Izvor: Blic, 23.Sep.2012

Papa Benedikt XVI poručio je učesnicima skupa Hrišćansko-demokratske internacionale da političari moraju da imaju solidne “moralne temelje” ili će ih, kao je rekao, Bog kazniti “brzo i užasno”, prenela je Verska informativna agencija (VIA)...Papa je učesnike Hrišćansko-demokratske internacionale...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.