Oko 200 maloletnika i dalje u Kaleu, buldožeri ruše Džunglu

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 200 maloletnika i dalje u Kaleu, buldožeri ruše Džunglu

Nekoliko stotina migranata ostalo je u izbegličkom kampu u francuskoj luci Kale, iako vlasti tvrde da je kamp prazan. Francuske službe nastavile su rušenje "Džungle".

Radnici su počeli rušenje baraka, šatora, restorana i drugih privremenih objekata, nakon što je juče završena evakuacija migranata.

Oko 200 maloletnika bez pratnje, koji su ostali u kampu "Džungla" posle njegovog zatvaranja, nema gde da spava i postaje sve više očajno, navodi dopisnik Bi-Bi-Sija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Francuske vlasti saopštile su u sredu da je okončano "čišćenje" izbegličkog kampa u Kaleu i da je zvanično zatvoren.

Od počekta operacije rušenja kampa u ponedeljak evakuisano je gotovo 5.600 ljudi i preseljeno u prihvatne centre širom Francuske. Me]u njima je oko 1.500 maloletnika bez pratnje.

Perfekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio rekao je da "nema više migranata u kampu" i da je "njihova misija okončana".

Ekipe su nastavile da uklanjaju šatore i skloništa na prostoru kampa, pošto su ugašeni požari koje su navodno izazvali migranti.

Doroti Seng iz organizacije "Save the Children" ranije je izjavila za BBC da stotine dece nije moglo da se registruje i da u]e u zonu za maloletnike.

"Dok su požari bukteli u kampu, kamp je bio račišćen, ali je proces registracije dece bio zatvoren, a kontejneri puni. Tako da deca bukvalno nisu imala gde da odu", rekla je Seng, dodajući da su mnogi pobegli i da se ne zna gde su.

"Dužngla" je postala glavni simbol izbegličke krize u Evropi, gde je dolazilo hiljade migranata čekajući priliku da preko Lamanša dođe do Velike Britanije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.