Netanjahu neprijateljima: Ne iskušavajte Izrael

Izvor: RTS, 24.Apr.2017, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu neprijateljima: Ne iskušavajte Izrael

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da se svakodnevno rukovodi lekcijama Holokausta i istovremeno zapretio neprijateljima Izraela da ga ne iskušavaju.
Izrael je obeležio Dan sećanja na žrtve Holokausta komemoracijama za šest miliona Jevreja, koliko su ih sistematski ubili nacistička Nemačka i njeni kolaboracionisti tokom Drugog svetskog rata.

Govoreći na glavnoj ceremoniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u memorijalnom centru Jad Vašem, Netanjahu je optužio Iran, arhineprijatelja Izraela, i takozvanu Islamsku državu da pokušavaju da unište Izrael.
Kako je dodao, jedna od lekcija Holokausta jeste da se "sami branimo od svih pretnji i svakog neprijatelja".
"Tom lekcijom se vodim svakog jutra i svake večeri", poručio je Netanjahu, prenosi AP.
Podsetio je da je Izralel snažna nacija sa jednom od "najjačih odbrambenih snaga u svetu" i upozorio "one koji pokušavaju da ga unište da će sami biti uništeni".
U Izraelu je jedan od najtužnijih dana u zemlji, kada se u školama i lokalnim centrima održavaju svečane ceremonije, a kafići i sva mesta zabave su zatvoreni.
Televizijske i radio stanice emituju dokumentarne programe o Holokaustu u kome je tokom Drugog svetskog rata ubijeno šest miliona Jevreja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahu neprijateljima: Ne iskušavajte Izrael

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2017

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da se svakodnevno rukovodi lekcijama Holokausta i istovremeno zaprijetio neprijateljima Izraela da ga ne iskušavaju...Izrael je obilježio Dan sjećanja na žrtve Holokausta komemoracijama za šest miliona Jevreja, koliko ih je sistematski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.