Karter: Borba protiv Islamske države je daleko od kraja

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter: Borba protiv Islamske države je daleko od kraja

Ministar odbrane SAD Ešton Karter izjavio je danas da ubistvo američkog vojnika u Iraku pokazuje da je, uprkos napretku u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država, "ta borba daleko od kraja".

Karter je govorio u sedištu Evropske komande američke vojske (EUCOM) u Štutgartu, na početku zatvorenog sastanka sa zvaničnicima iz 11 država koje doprinose vojnoj kampanji protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Zvaničnici su u zajedničkom saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prosleđenom nakon sastanka potvrdili svoju podršku "dodatnom ubrzanju i jačanju uspeha" njihovih partnera na terenu, kao i "dodatnom jačanju kapaciteta u skorijoj budućnosti".

Karter je u uvodnom obraćanju rekao da je u ovom trenutku "borba daleko od kraja".

"Moramo to da učinimo. Važno je za civilizaciju da to uradimo. Mi to možemo. To ćemo uraditi. Biće brže uz vašu pomoć", rekao je Karter.

Sastanak u Štutgartu poslednji je u nizu razgovora partnera o strategiji za jačanje pomoći Iračanima, uključujući kurdske snage, u naporima da povrate Mosul, severno uporište Islamske države u jeku političke krize u Bagdadu.

U Štutgartu su razgovarali zvaničnici odbrane SAD, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Danske, Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Španije i Velike Britanije, a pozvana je i Norveška.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LOŠE PROGNOZE EŠTONA KARTERA: Borba sa Islamskom državom neće biti skoro gotova

Izvor: Kurir, 04.Maj.2016

...Karter je govorio u sedištu Evropske komande američke vojske (EUCOM) u Štutgartu, na početku zatvorenog sastanka sa zvaničnicima iz 11 država koje doprinose vojnoj kampanji protiv Islamske države u Iraku i Siriji Zvaničnici su u zajedničkom saopštenju prosleđenom nakon sastanka potvrdili...

Nastavak na Kurir...

Carter: Borba protiv 'Islamske države' je daleko od kraja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016

Vašington i njegovi saveznici su se saglasili da moraju učiniti više u aktulenoj kampanji čiji je cilj da se porazi "Islamska država" (IDIL - a), i da su veliki rizici pred njima...Ministar odbrane SAD Ashton Carter izjavio je to u srijedu 4. maja, u Njemačkoj na sastanku 11 ministara odbrane država...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.