Hitan sastanak Organizacije američkih država o Venecueli

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak Organizacije američkih država o Venecueli

Organizacija američkih država pozvala je danas na hitno održavanje sastanka regionalnih vlada za procenu stanja demokratije u Venecueli, što može da rezultira isklučivanjem iz tog tela.

Šef organizacije Luis Almargo rekao je da članice u narednim nedeljama moraju da se izjasne o ustavnim promenama u Venecueli.

Venecuela bi mogla da bude suspendovana iz organizacije, ako dvotrećinska većina odluči da su vlasti u Karakasu ozbiljno podrivaju demokratiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Pročitajte još:

Almargo je u sukobu sa venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom, koji ga je optužio da saradjuje sa opozicijom i SAD u cilju destabilizacije Venecuele. Almagro je odbacio optužbe i nazvao Madura "jadnim diktatorom".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.