Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak Organizacije američkih država o Venecueli

Organizacija američkih država pozvala je danas na hitno održavanje sastanka regionalnih vlada za procenu stanja demokratije u Venecueli, što može da rezultira isklučivanjem iz tog tela Organizacija američkih država pozvala je danas na hitno održavanje sastanka regionalnih vlada za procenu stanja demokratije u Venecueli, što može da rezultira isklučivanjem iz tog tela. Šef organizacije Luis Almargo rekao je da članice u narednim nedeljama moraju da se izjasne o ustavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << promenama u Venecueli. Venecuela bi mogla da bude suspendovana iz organizacije, ako dvotrećinska većina odluči da su vlasti u Karakasu ozbiljno podrivaju demokratiju. Almargo je u sukobu sa venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom, koji ga je optužio da sarađuje sa opozicijom i SAD u cilju destabilizacije Venecuele. Almagro je odbacio optužbe i nazvao Madura "jadnim diktatorom".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Hitan sastanak Organizacije američkih država o Venecueli

Izvor: Blic, 01.Jun.2016, 00:43

Organizacija američkih država pozvala je danas na hitno održavanje sastanka regionalnih vlada za procenu stanja demokratije u Venecueli, što može da rezultira isklučivanjem iz tog tela...Šef organizacije Luis Almargo rekao je da članice u narednim nedeljama moraju da se izjasne o ustavnim promenama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.