Gadafi sahranjen u tajnosti na nepoznatom mestu

Izvor: Blic, 25.Okt.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi sahranjen u tajnosti na nepoznatom mestu

Posmrtni ostaci bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija sahranjeni su rano jutros na nepoznatoj lokaciji, prenele su agencije. Prema izjavi jednog zvaničnika u vojnom savetu u Misrati, Moamer Gadafi, njegov sin Muatasim i Abu Bakir Junis, nekadašnji ministar odbrane sahranjeni su u tajnosti na nepoznatom mestu.

Borci iz Misrate su potvrdili da je sahrana obavljena u skladu s muslimanskim običajima.

- Poštovana su sva pravila pogrebne ceremonije - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je komandant brigade Haitam al Fakeh. - Tela su oprana i održana je molitva. Sve je urađeno po pravilima.

On je naveo da su neki do gadafijevih rođaka bili prisutni na sahrani zajedno sa muslimanskim sveštenicima i drugim zvaničnicima.

Gadafi je ubijen u rodnom Sirtu u prošli četvrtak pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Prema jednoj verziji on je, posle zarobljavanja, ubijen u unakrasnoj vatri izmedju pobunjenika i njegovih sledbenika, a po drugoj smišljeno likvidiran od pripadnika pobunjeničkih snaga.

Na zahtev međunarodne zajednice, te okolnosti se sada istražuju. Telo Moamera Gadafija je posle toga danima bilo izloženo u jednoj hladnjači u tržnom centru u Misrati koje su posetili mnogi njegovi protivnici kako bi se uverili da je mrtav i da bi se slikali.

Zajedno sa Gadafijem trebalo je da bude sahranjen i njegov sin Motasim, izjavio je ranije jedan zvaničnik.

Ovaj zvaničnik je kazao da s pripadnicima plemena kojem je Gadafi pripadao nije sklopljen dogovor o preuzimanju njegovog tela.

Gadafijevo telo bilo je četiri dana izloženo u Misrati, gde su Libijci mogli da se uvere da je ubijen, pošto je uhvaćen blizu svog rodnog grada Sirta.

Stražari su juče zatvorili vrata hladnjaka tržnog centra u Misrati, gde je telo bilo izloženo i zabranili pristup građanima, preneo je Rojters. U hladnjaku su bila izložena i tela Gadafijevog sina i bivšeg šefa vojske.

Višednevno izlaganje tela lidera koji je Libijom upravljao više od 40 godina izazvalo je podele među lokalnim stanovništvom, koji tradicionalno sahranjuju mrtve u roku od jednog dana.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen Muamer Gadafi

Izvor: Politika, 25.Okt.2011

TRIPOLI – Posmrtni ostaci bivšeg libijskog lidera Muamera Gadafija sahranjeni su rano jutros na nepoznatoj lokaciji, prenele su agencije. Prema izjavi jednog zvaničnika u vojnom savetu u Misrati, Muamer Gadafi, njegov sin Muatasim i jedan bliski saradnik sahranjeni su u tajnosti na nepoznatom mestu....

Nastavak na Politika...

Sahranjen Gadafi

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Okt.2011

Posmrtni ostaci bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija sahranjeni su rano jutros na nepoznatoj lokaciji, prenijele su agencije. Prema izjavi jednog zvaničnika u vojnom savjetu u Misrati, Moamer Gadafi, njegov sin Muatasim i jedan bliski saradnik sahranjeni su u tajnosti na nepoznatom mjestu.Sahrani...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

POGLEDAJTE TAJNU POSMRTNU KOLONU SA GADAFIJEVIM TELOM

Izvor: Kurir, 25.Okt.2011

TRIPOLI - Moamer Gadafij sahranjen je rano jutros na nepoznatoj lokaciji. Kako bi operacija bila prikrivena konvoj sa posmrtnim ostacima bivšeg libijskog vođe krenuo je rano u zoru pre svitanja...Sahrani je, navodno, prisustvovalo nekoliko članova rodbine i zvaničnika, prenosi agencija AP. Gadafi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.