Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska policija presrela kamion sa 18 migranata iz Sirije i Iraka

Francuska policija uhapsila je danas u blizini grada Dankerk Britanca koji je u kamionu prevozio 18 migranata, među kojima petoro dece.

Policija je kamion britanskih registarskih tablica sa izbeglicama iz Sirije i Iraka presrela ispred izbegličkog kampa u predgrađu Grand Sint, a vozač je optužen za pokušaj krijumčarenja ljudi.

Izbeglički kamp na obodu Dankerka osnovala je prošle godine humanitarna organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lekari bez granica, kao zamenu za obližnji improvizovani kamp koji je bio "raj za krijumčare".

Policija je navela da je 36 krijumčara ljudi uhapšeno u oblasti oko Dankerka od početka godine.

Migranti iz Dankerka, isto kao i oni iz Kalea, pokušavaju da se domognu Velike Britanije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kamion pun izbeglica pronađen u Francuskoj

Izvor: B92, 11.Avg.2016

Pariz -- Francuska policija uhapsila je u blizini grada Dankerk Britanca koji je u kamionu prevozio 18 migranata, među kojima petoro dece...Policija je kamion britanskih registarskih tablica sa izbeglicama iz Sirije i Iraka presrela ispred izbegličkog kampa u predgrađu Grand Sint, a vozač je optužen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.