Direktor Vatikanske banke osumnjičen za pranje novca

Izvor: Blic, 21.Sep.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Vatikanske banke osumnjičen za pranje novca

Protiv direktora Vatikanske banke Etorea Gotija Tedeskija pokrenuta je istraga zbog sumnje da je umešan u pranje novca, prenosi agencija Rojters.

Istraga je pokrenuta i protiv šefa banke Instituta za verska dela (IOR), poznatijeg kao Vatikanska banka. Njegovo ime nije navedeno.

Finansijska policija je, kao meru predostrožnosti, zaplenila oko 23 miliona evra koje je IOR deponovao u privatnoj banci Kredito Artiđano Spa.

Predstavnici IOR-a i portparol Vatikana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisu hteli da komentarišu navode policije.

Rimsko tužilaštvo pokrenulo je početkom juna istragu protiv deset banaka, uključujući one velike poput "Unikredita" i "Inteze", zbog sumnje da su umešane u pranje novca preko Vatikanske banke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv predsjednika banke Vatikana

Izvor: Capital.ba, 21.Sep.2010

RIM, Italijanske vlasti pokrenule su istragu protiv predsjednika banke Vatikana Etorea Gotija Tedeskija i Instituta za vjerske polsove (IOR) u vezi sa istragom o pranju novca, javili su lokalni mediji. Italijanska novinska agencija ANSA javila je da su među onima protiv kojih se vodi istraga Tedeski...

Nastavak na Capital.ba...

Kako se pere "božiji novac"

Izvor: Mondo, 21.Sep.2010

Italijanska finansijska policija zaplenila je 23 miliona evra sa jednog računa u vatikanskoj banci "Institut za verske poslove" zbog sumnje da nisu poštovani italijanski finansijski zakoni.

Nastavak na Mondo...

Direktor vatikanske banke pod istragom

Izvor: S media, 21.Sep.2010

Protiv direktora Vatikanske banke Etorea Gotija Tedeskija pokrenuta je istraga, jer nije poštovao italijanske zakone o pranju novca, saopštila je danas policija...Takodje je protiv šefa banke Instituta za verska dela (IOR) pokrenuta istraga, ali njegovo ime nije navedeno...Finansijska policija je...

Nastavak na S media...

Direktor vatikanske banke pod istragom

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Sep.2010

VATIKAN - Protiv direktora Vatikanske banke Etorea Gotija Tedeskija pokrenuta je istraga, jer nije poštovao italijanske zakone o pranju novca, saopštila je policija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Vatikanska banka prala novac?

Izvor: B92, 22.Sep.2010, 09:45

Rim -- Italijanska finansijska policija zaplenila je 23 miliona evra sa jednog računa u vatikanskoj banci Institut za verske poslove, u okviru istrage o pranju novca...Pod istragom je predsednik banke Etore Goti Tadeski i još jedan visoki zvaničnik kome nije navedeno ime. ..Policija ih ispituje, kako...

Nastavak na B92...

Vatikan iznenadjen istragom!

Izvor: S media, 22.Sep.2010

Sveta stolica je izrazila "zbunjenost i začudjenost" povodom odluke rimskog tužioca o pokretanju istrage protiv dvojice čelnika Instituta za religijska dela (IOR), što je formalni naziv vatikanske banke, osumnjičenih za nepoštovanje zakona protiv pranja novca...Istraga je juče pokrenuta protiv...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.