Danas stiglo na naplatu 7,2 milijardi evra grčkog duga MMF-u

Izvor: Blic, 09.Apr.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas stiglo na naplatu 7,2 milijardi evra grčkog duga MMF-u

Od Grčke se danas očekuje da ispuni svoje obaveze i otplati tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) vrednu oko 450 miliona evra, nakon što je Atina poručila da će to uspeti da vrati dug uprkos ozbiljnim finansijskim problemima.

MMF je, zajedno sa Evropskom komisijim i Evropskom centralnom bankom, 2010. učestvovao u programu pomoći za Grčku, ukupne vrednosti 240 milijardi evra, sa ciljem sprečavanja bankrota u toj zemlji i njenog izlaska iz evropske monetarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << unije.

Stručnjaci EU i MMF-a proučavaju plan reformi koji je prošlog meseca predložio premijer Aleksis Cipras u pokušaju da obezbedi isplatu 7,2 milijarde evra vredne tranše kredita iz paketa međunarodne pomoći.

Međutim, do postizanja refromskog dogovora s kreditorima, Grčka ostaje bez pristupa sredstvima koja su preostala u okviru paketa pomoći.

Vlada u Atini se nada da će uskoro dobiti "zeleno svetlo" za dostavljenu listu reformi, čime bi joj bilo odblokirana preostala sredstva pomoći, da bi još jednom izbegla bankrot i uspela da isplati plate i penzije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci danas plaćaju 450 miliona evra MMF-u

Izvor: Mondo, 09.Apr.2015

Od Grčke se danas očekuje da ispuni svoje obaveze i otplati tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) vrednu oko 450 miliona evra, nakon što je Atina poručila da će uspeti da vrati dug uprkos ozbiljnim finansijskim problemima...Grčka ipak ostaje u evrozoni (Tanjug/AP)..Dat je nalog za isplatu,...

Nastavak na Mondo...

Grčka vratila dug od 450 miliona evra MMF-u

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2015

Grčka je danas isplatila Međunarodnom monetarnom fondu oko 450 miliona evra dospelog duga, što je obećala da će učiniti u roku, uprkos teškoj finansijskoj krizi...Grčka vlada je danas izdala nalog da se plati rata duga, a isplata je obrađena i izvršena, izjavio je zvaničnik Ministarstva finansija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.