Istekao rok: MMF čeka pare od Grčke

Izvor: B92, 09.Apr.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istekao rok: MMF čeka pare od Grčke

Od Grčke se danas očekuje da plati tranšu duga MMF-u od 450 miliona evra, nakon što je Atina poručila da će vratiti dug uprkos teškim finansijskim problemima.

MMF je, zajedno sa Evropskom komisijim i Evropskom centralnom bankom, 2010. učestvovao u programu pomoći za Grčku, ukupne vrednosti 240 milijardi evra, sa ciljem sprečavanja bankrota u toj zemlji i njenog izlaska iz evropske monetarne unije, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija AP.

Stručnjaci EU i MMF-a proučavaju plan reformi koji je prošlog meseca predložio premijer Grčke Aleksis Cipras u pokušaju da obezbedi isplatu 7,2 milijarde evra vredne tranše kredita iz paketa medjunarodne pomoći.

Međutim, do postizanja dogovora s kreditorima, Grčka ostaje bez pristupa sredstvima koja su preostala u okviru paketa pomoći.

Vlada u Atini se nada da će uskoro dobiti "zeleno svetlo" za dostavljenu listu reformi, čime bi joj bilo odblokirana preostala sredstva iz paketa pomoći, da bi još jednom izbegla bankrot i uspela da isplati plate i penzije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčki dug MMF-u danas stiže na naplatu

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2015

ATINA, Od Grčke se danas očekuje da ispuni svoje obaveze i otplati tranšu duga Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) vrijednu oko 450 miliona evra, nakon što je Atina poručila da će uspjeti da vrati dug uprkos ozbiljnim finansijskim problemima. MMF je, zajedno sa Evropskom komisijim i Evropskom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.