Berlin: Uhapšeni ruski špijuni

Izvor: B92, 27.Sep.2012, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Uhapšeni ruski špijuni

Berlin -- Nemački tužioci podigli su optužnice protiv dvoje Rusa koji se terete da su za račun Moskve prikupljeli informacije o strategijama Evropske unije i NATO.

Kancelarija saveznog tužilaštva danas je saopštila da je dvoje optuženih, koji su uhapšeni u oktobru 2011, više od 20 godina u Nemačkoj radilo za rusku obaveštajnu službu SVR.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema navodima tužilaštva, agenti su ušli u Nemačku 1988. i 1990. Predstavljali su se kao državljani Austrije južnoameričkog porekla. Tužilaštvo ih je identifikovalo kao Andreasa i Hadrun A. i nije dalo više informacija o njihovom identitetu.

Tužilaštvo veruje da su u periodu između 2008. i 2011. preko jednog špijuna u ministarstvu inostranih poslova Holandije dobijali dokumenta o strategijama EU i NATO.

Poslednjih nekoliko godina, za svoje aktivnosti su dobijali godišnju platu u iznosu od gotovo 100.000 evra, rekli su tužioci.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačko tužilaštvo tereti dvojicu Rusa za špijunažu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2012, 00:16

Nemački tužioci podigli su optužnice protiv dvoje Rusa koji se terete da su za račun Moskve prikupljeli informacije o strategijama Evropske unije i NATO...Ruski špijuni "pali" u Nemačkoj  ..Kancelarija saveznog tužilaštva danas je saopštila da je dvoje optuženih, koji su uhapšeni u oktobru...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.