Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Blic, 20.Jun.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

TUNIS - Sud u Tunisu osudio je danas svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara) zbog krađe i nezakonitog posedovanja novca i nakita.

Presuda po drugim optužbama, koje se odnose na nezakonito posedovanje narkotika i oružja, biće izrečena 30. juna. Suđenje je trajalo samo jedan dan, preneo je Rojters.

Ben Ali (74) se nalazi u egzilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Saudijskoj Arabiji, a Tunis je napustio 14. januara, posle masovnih demonstracija koje su pokrenule proteste i u drugim arapskim zemljama.

Od kada je otišao u Saudijsku Arabiju, pravosudni zvaničnici iz prelazne vlade istražuju period od 23 godine, koliko je Ben Ali proveo na vlasti.

Vlasti Tunisa su danas sudile Ben Aliju izbog korupcije i posedovanja droge i oružja pošto je u predsedničkoj palati pronađeno 27 miliona dolara u gotovinskom novcu, oružje i skoro dva kilograma narkotika, uglavnom kanabisa.

Protiv Ben Alijeve porodice i bivših ministara vodi se, međutim, više paralelnih istraga, uključujući istrage za ubistvo, zloupotrebu vlasti, ilegalnu trgovinu antikvitetima i pranje novca. Za ozbiljnije optužbe - ugrožavanje državne bezbednosti i ubistva, Ben Aliju će biti suđeno u narednim procesima.

Ben Alijev francuski advokat preneo je juče javnosti izjavu svog klijenta, što je prva javna izjava bivšeg predsednika Tunisa, koji je tu zemlju napustio 14. januara, posle masovnih demonstracija koje su pokrenule proteste i u drugim arapskim zemljama.

Ben Ali (74) negirao je da je pobegao iz Tunisa, rekavši da je otišao da bi izbegao "bratoubilačke i krvave sukobe" među Tunišanima. Prema saopštenju advokata, bivši predsednik rekao je i da će razjasniti okolnosti svog odlaska kad za to dođe vreme.

Povezane vesti: Suđenje svrgnutom predsedniku Tunisa počinje 20. juna Libijski vojnici beže u Tunis Zbog naručenog ubistva Sretenu Jociću 15 godina UN: Tokom protesta protiv Ben Alija u Tunisu poginulo 300 ljudi Ukinut policijski čas u Tunisu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2011

Sud u Tunisu osudio je danas svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara) zbog krađe i nezakonitog posedovanja novca i nakita. Presuda po drugim optužbama, koje se odnose...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2011

TUNIS -..Sud u Tunisu osudio je danas svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara) zbog krađe i nezakonitog posedovanja novca i nakita...Presuda po drugim optužbama, koje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2011

TUNIS - Sud u Tunisu osudio je danas svrgnutog predsjednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara) zbog krađe i nezakonitog posjedovanja novca i nakita.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: S media, 21.Jun.2011, 00:34

Sud u Tunisu osudio je danas svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 91 milion tuniskih dinara (65,6 miliona dolara) zbog krađe i nezakonitog posedovanja novca i nakita. ..Presuda po drugim optužbama, koje se odnose...

Nastavak na S media...

Bivši tuniski predsjednik osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2011

Tuniski sud u ponedjeljak je svrgnutog predsjednika Zina el Abidina Bena Alija i njegovu suprugu osudio u odsutnosti na po 35 godina zatvora, nakon što ih je proglasio krivima za krađu i nezakonito prisvajanje novca i nakita. Čitajući presudu nakon samo jednog dana suđenja sudac je također presudio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ben Ali osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Radio 021, 21.Jun.2011

Sud u Tunisu osudio je svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i njegovu suprugu u odsustvu na po 35 godina zatvora i ukupnu novčanu kaznu od 65,6 miliona dolara zbog krađe i nezakonitog posedovanja novca i nakita.

Nastavak na Radio 021...

Bivši predsednik Tunisa u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2011

21.06.2011. -..Sud Tunisa je osudio svrgnutog predsednika zemlje Zina al Abidina ben Alija u njegovom odsustvu na 35 godina zatvora. Ista presuda je izrečena i njegovoj supruzi Lejli Trabelsi. Sudski proces u kojem je pokrenuto više od 90 optužnica započeo je u ponedeljak. Bivši predsednik i njegova...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.