Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac osuđen jer je urezao inicijale na Ruzveltov luk u Jeloustonu

Jedan muškarac u Teksasu osuđen je na tri dana zatvora i kaznu od 250 dolara jer je urezao svoje inicijale na Ruzveltov luk na severnom ulazu u američki Nacionalni park Jelouston.

Harrumph... Vandal Jailed After Carving Initials Into Roosevelt Arch #Yellowstone #YNP https://t.co/rL7LCl2GpU pic.twitter.com/gTO0IuVKH9

Zvaničnici su naveli da je jedan posetilac uočio 26-godišnjeg muškarca iz grada Džošua u Teksasu kako urezuje inicijale "DDT" na kamen luka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nekadašnji američki predsednik Teodor Ruzvelt je u aprilu 1903. godine položio kamen temeljac za izgradnju luka u Jeloustonu.

Ruzvelt je bio predsednik SAD od 1901. do 1909. godine, a njegova politika stvorila je svetsku silu od dotad izolacionističke Amerike.

Sproveo je plan za izgradnju Panamskog kanala, a za posredovanje u rusko-japanskom ratu 1905. dobio je 1906. Nobelovu nagradu za mir.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Osuđen jer je urezao inicijale na Ruzveltov luk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016

Jedan muškarac u Teksasu osuđen je na tri dana zatvora i kaznu od 250 dolara jer je urezao svoje inicijale na Ruzveltov luk na severnom ulazu u američki Nacionalni park Jelouston...Zvaničnici su naveli da je jedan posetilac uočio 26-godišnjeg muškarca iz grada Džošua u Teksasu kako urezuje inicijale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.