SNS: Kamenica 2 je žarište korupcije

Izvor: Radio 021, 27.Jan.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Kamenica 2 je žarište korupcije

Kamenica 2 u Sremskoj Kamenici pokazuje svu trulež režima Bojana Pajtića u Vojvodini, smatra Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

"Nabavka novih linearnih akceleratora koji treba da spasu živote 2.245 Vojvođana obolelih od raka zaustavljena je zbog protekcionaštva. Pajtićevi službenici ponovo su pokušali da izigraju proceduru nabavke opreme u korist svog dobavljača. Kamenica 2 je žarište korupcije punih sedam godina", navodi se u saopštenju GO SNS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Kamenica 2 je, navode naprednjaci, "projekat za krađu vojvođanskih para, a ne za lečenje Vojvođana", a dok su provizije prioritet, najteži bolesnici će uzalud "čekati Pajtićevu milost".

"U svom stilu," u stilu serijskih štetočina, Pokrajinska vlada Bojana Pajtića rešila je da potroši još najmanje 20 miliona evra za završetak Kamenice 2, od čega će veliki deo – kao i do sada – završiti u džepovima odnarođenih političara. Povodom usvajanja pokrajinskog budžeta u Skupštini APV, krajem prošle godine, Pajtić je poručio građanima da 'veruju samo svojim očima i zdravom razumu'. Zahvaljujući svojim očima i zdravom razumu, Novosađani i Vojvođani se sećaju da je Bojan Pajtić 2008. godine, kada je postavio kamen temeljac za Kamenicu 2, kazao da će bolnica ukupno koštati 18,3 miliona evra, te da je još iste godine Pajtić objavio da će koštati 20 miliona, pa 22 miliona, a sada - sedam godina kasnije, saznajemo da će koštati duplo – najmanje 33,3 miliona evra", kažu u GO SNS.

Iz ovog gradskog odbora pitaju se zbog čega je pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović obećavala da će Kamenica 2 početi sa radom u aprilu 2014. godine, a to se do sada nije dogodilo, kao i zbog čega još uvek nije podnela ostavku. Takođe, naprednjaci pitaju zbog čega Bojan Pajtić ne ukazuje na trenutno stanje u ovom objektu.

"Zašto Pajtić ne odvede novinare svoje vojvođanske televizije da slikaju u kakvom je trenutno stanju objekat Kamenice 2? Zato da Novosađani i Vojvođani ne saznaju da tamo nisu u svim prostorijama postavljeni podovi, da su u tavanicama zazidani kablovi koji su ispali suvišni, da je nameštaj u budućoj angio-sali montiran na goli beton, da će prostorije izgrađene ispred bunkera za linearne akceleratore morati da se ruše da bi mogla da se unese kabasta oprema? Pajtić krije kriminalni podatak da kvadratni metar u Kamenici 2, iako radovi još nisu završeni, bez opreme, već sada košta 3.500 evra", navodi se u saopštenju GO SNS.

Kako naglašavaju iz odbora, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno dodatnih 20 miliona evra za Kamenicu 2, a "ako im ne bude dosta, uzeće još par miliona evra".

"Ne zna se kada će Kamenica 2 biti završena, ali se zna da novac curi u džepove korumpiranih političara. Kada bi Vojvođani i Novosađani znali sve o tome kako Pajtić u Kamenici 2 ostvaruje pokrajinske nadležnosti u vojvođanskom zdravstvu, ostali bi bez zdravog razuma sa kojim Pajtić voli da nam soli pamet", navodi se u saopštenju GO SNS.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SNS optužuje: "Kamenica 2" žarište Pajtićeve korupcije

Izvor: Blic, 27.Jan.2015

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad saopštio je danas da bolnica "Kamenica 2", koja je sedam godina u izgradnji, pokazuje "svu trulež režima Bojana Pajtića u Vojvodini" i predstavlja "žarište korupcije Pajtićevog režima"...U saopštenju se kaže da je zaustavljena nabavka novih linearnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.