Terzić: Bili smo bolji u napadu

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: "Bili smo bolji u napadu"

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je da je njegova ekipa pobedila Japan jer je igrala mnogo bolje u napadu nego prošlog vikenda.

Srbija je pobedila Japan u Tokiju 3:0 (25:20, 25:22, 25:18), u prvom kolu trećeg vikenda Gran prija.

"Znali smo kako treba da igramo protiv Japana. U napadu smo odigrali kvalitetnije nego prošli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put i to je glavni razlog zašto smo dobili utakmicu", rekao je Terzić posle meča.

On je dodao da je Srbija osvojila tri boda koja je "99 odsto vode na završni turnir".

"Ima važnijih stvari od toga. Postoji samopouzdanje u ekipi da možemo da odigramo dobro protiv najjačih ekipe i to je veoma dobro", rekao je Terzić.

Naredni meč reprezentacija Srbije će igrati u subotu u 8.00 sa selekcijom Rusije.

"Protiv Ruskinja je uvek veliki izazov igrati. One su prvakinje sveta, sa ekipom u kojoj je veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača. Videćemo sutra koliko ćemo uspeti da ih sprečimo da ne dobijaju lake poene u napadu", rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Jovana Brakočević ocenila je da je priprema utakmice sa Japanom "jako dobro odradjena".

"Znali smo kako igraju. Puštali smo, uslovno rečeno, igračice koje su slabije u napadu, a koncentrali smo se na srednjake koji su jači. Imali smo dobar prijem servisa, bile smo samouverene i to je rezultiralo pobedom", rekla je Brakočevićeva.

Finalni turnir održaće se od 24. do 28. avgusta u Makau. Učestvovaće Kina koja je domaćin i sedam najuspešnijih ekipa. Srbija trenutno zauzima peto mesto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić:''Napad je presudio utakmicu''

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2011

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je njegova ekipa pobedila Japana jer je igrala mnogo bolje u napadu nego prošlog vikenda.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.