Pariz, dan šesti: Brejk za Čiliča

Izvor: RTS, 30.Maj.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, dan šesti: Brejk za Čiliča

Đoković - Čilić 1:2 prvi set Prednost za Čilića na početku meča Novaka Đokovića i Marina Čilića. Janković i Klejbanova u trećem kolu Rolan Garosa. Nastavljaju se iznenađenja na Rolan Garosu, Tomljanovićeva poslala Radvansku kući. Zimonjić i Julija Gergeš u prvom kolu miksa igraju posle 17 sati protiv kombinacije Mikael Lodra/Amandin Ese. Na programima RTS-a tenis možete pratiti u direktnim prenosima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
13.27 - Na drugom servisu Novaka Đokovića Čilić uspeva da izbori prvu brejk šansu koju, agresivnom igrom, uspeva da realizuje i povede sa 2:1. Čikić servira da potvrdi vođstvo. 

13.20 - Novak Đoković i Marin Čilić počeli borbi za plasman u četvrtfinale turnira Rolan Garosa. Prvi na servisu Novak Đoković i za dva minuta osvaja svoj servis gem za 1:0. 

12.50 - Hrvatska teniserka Ajla Tomljanović napravila je veliko iznenađenje na Rolan Garosu, pošto je u trećem kolu pobedila trećeg nosioca, Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:4, 6:4. Hrvatskoj teniserki ovo je debitantski nastup na Rolan Garosu. Pre Radvanske, od takmičenja u Parizu oprostile su se i prvi nosilac Amerikanka Serena Vilijams i drugi nosilac Kineskinja Na Li. Protivnica Tomljanovićevoj u četvrtom kolu biće bolja iz meča Tejlor Tauzend (SAD) - Karla Suarez Navaro (Španija).

11.50 - Srpska teniserka Jelena Janković i Ruskinja Alisa Klejbanva plasirale su se u osminu finala Rolan Garosa, pošto su im meč bez borbe predale Kanađanka Šeron Fišmen i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova. Janković i Klejbanova igraće za plasman u četvrtfinale sa pobednicama duela u kojem se sastaje kanadsko-poljska kombinacija Gabrijala Dobrovski/Alisija Rosocka sa Karom Blek iz Zimbabvea i Sanjom Mirzom (Indija).

Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, u petak, na terene Rolan Garosa od predstavnika Srbije izlaze Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Jelena Janković.

Najbolji srpski teniser igra meč šesnaestine finala singla, Zimonjić će igrati u prvom kolu mešovitih dublova, a Jankovićeva u šesnaestini finala ženskih dublova.

Đokovićev rival posle 12.30 sati je Hrvat Marin Čilić, trenutno 25. na ATP listi, koji ne zna za uspeh u dosadašnjih osam međusobnih okršaja sa drugim teniserom sveta.

Ukoliko Čilića i sada pobedi, Đoković će u osmini finala igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Francuz Žo-Vilfred Tsonga i Poljak Jerži Janovic.

Zimonjić i Nemica Julija Gergeš u prvom kolu miksa igraju posle 17 sati protiv francuske kombinacije Mikael Lodra/Amandin Ese, dok se Jankovićava i Ruskinja Alisa Klejbanova od 11 sati sastaju sa Kanađankom Šeron Fičmen i Ruskinjom Anastasjom Pavljučenkovom.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pariz, dan šesti: Brejk za Čilića

Izvor: RTS, 30.Maj.2014

Đoković - Čilić 2:3 prvi set Prednost za Čilića na početku meča Novaka Đokovića i Marina Čilića. Janković i Klejbanova u trećem kolu Rolan Garosa. Nastavljaju se iznenađenja na Rolan Garosu, Tomljanovićeva poslala Radvansku kući. Zimonjić i Julija Gergeš u prvom kolu miksa igraju posle...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.