Dišljenković prešao u Rusiju posle decenije u Ukrajini

Izvor: MozzartSport.com, 30.Jun.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dišljenković prešao u Rusiju posle decenije u Ukrajini

Srpski golman je novi član Krila Sovjetov

Vladimir Dišljenković je novi igrač ruskih Krila Sovjetov. Srpski golman sa ukrajinskim pasošem će braniti boje novog člana ruskog šampionata, s obzirom na to da mu je prethodno istekao ugovor sa Metalistom iz Harkova.

Ruski mediji su preneli vest da se 33-godišnji Dišljenković u ponedeljak uveče pojavio u trening centru Krila Sovjetova i da će u utorak početi da trenira sa svojim novim timom. Iskusni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čuvar mreže je nastupao za ukrajinske timove u prethodnoj deceniji, a poslednjih pet godina je bio golman ukrajinskog Metalista. U tim iz Harkova došao je iz Metalurga iz Donjecka, čiji je dres nosio od 2005. godine.

Dišljenković je ponikao u Crvenoj zvezdi, za koju je branio do odlaska u Ukrajinu. U nacionalnoj reprezentaciji je debitovao 2004. godine, za tadašnju selekciju Srbije i Crne Gore, a na golu Srbije je bio šest puta. Ukrajinski pasoš je dobio 2010. godine, kako bi se u Metalistu računao kao domaći fudbaler.

Krila Sovjetov je prethodnu sezonu završio na prvom mestu Nacionalne lige Rusije, ispred Anžija, obezbedivši tako prelazak u najviši rang. Krila se tako vraća u Premijer lige posle jedne sezone provedene u drugom rangu, a pored Dišljenkovića u cilju jačanja tima doveden je i Aleksej Pomerko, dosadašnji igrač Krasnodara.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

BIVŠA ZVEZDINA ‘JEDINICA': Posle decenije u Ukrajini otišao u Rusiju

Izvor: HotSport.rs, 30.Jun.2015

Bivši golman Crvene zvezde, Vladimir Dišljenković napustio je Metalist iz Harkova i preselio se u Samaru.. . On će u narednih godinu dana braniti gol Krila Sovjetova. Dišljenković je ponikao u Crvenoj zvezdi odakle je prešao u ukrajinski Metalurg iz Donjecka 2005. godine. Pet godina kasnije preselio...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.